Danskerne flokkes om den kontroversielle danske film "En frygtelig kvinde"

Christian Tafdrups nye komediedrama er kommet godt fra start i de danske biografer.

"En frygtelig kvinde", der er "Forældre"-instruktøren Christian Tafdrups nyeste komediedrama, havde premiere lige efter jul, og filmen har allerede fået godt fat i det danske biografpublikum. Nordisk Film kan således melde, at den omdiskuterede parforholdsfortælling i sin første uge har leveret et ganske solidt resultat, hvor det er blevet til 36.623 solgte billetter. Filmens sejrsgang vækker naturligt nok glæde hos Nordisk Film.

"Det er et flot resultat, og vi er meget tilfredse med, at Christian Tafdrup har skabt en film, som danskerne ikke kun har lyst til at tale om, men også se i biografen," udtaler distributionschef Frederik Honoré i en pressemeddelelse. Ifølge Honoré skal forklaringen på succesen findes i filmens tema, der er relevant for folk af alle aldre: "Det ser ud til, at filmen rammer en nerve hos publikum på tværs af et bredt aldersspektrum, og jeg tror, at den kan få et rigtig godt liv i biograferne over de kommende uger," slutter han af.

Se også: Moovy TV: "Forældre"-interview med instruktøren Christian Tafdrup

"En frygtelig kvinde" er et komediedrama om alt det frygtelige, kvinder kan gøre mod mænd i et moderne parforhold, set gennem mandens øjne. Da Rasmus møder Marie, er han sikker på, at han har mødt kvinden i sit liv. Men der går ikke lang tid, før hun viser sig som et besidderisk og manipulerende væsen, der snedigt piller ham fra hinanden.

I hovedrollerne ses Amanda Collin ("Flaskepost fra P") og Anders Juul ("Badehotellet") i deres største filmroller til dato. Filmen er forfattet af Tafdrup selv og hans yngre bror, Mads Tafdrup, der med denne film debuterer som filmmanuskriptforfatter. Christian Tafdrups første film, "Forældre", kom i 2016 til store roser og sikrede ham bl.a. en Robert for bedste instruktør.

Kommentarer

Danskerne flokkes om den kontroversielle danske film "En frygtelig kvinde"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen