Darren Aranofsky vælger Tobias Lindholm til seriemorderfortællingen "The Good Nurse"

Tobias Lindholm har som henholdsvis manuskriptforfatter på Thomas Vinterbergs "Jagten" og serien "Borgen" og som instruktør på sin egne "R", "Kapringen" og den Oscar-nominerede "Krigen" opnået, hvad der er muligt indenfor dansk film. Udlandet kalder.

Danskeren er blevet sat på bestilling af ingen ringere end "Black Swan"-instruktøren Darren Aranofsky til at tage sig af thrilleren "The Good Nurse", der bygger på Charles Grabers true crime-bestseller af samme navn.

Den fortæller den virkelige historie om sygeplejersken og den gode familiefar Charlie Cullen fra New Jersey. Han blev i 2003 kendt under det grufulde pseudonym The Angel of Death, da det kom frem, at han over en 16-årig periode havde været involveret i mere end 300 patienters død.

Titlen kommer af den unge kvindelige kollega, som risikerede livet for til slut at få Cullen bag tremmer, hvor han stadig befinder sig den dag i dag.

Som manuskriptforfatter har 39-årige Tobias Lindholm allerede lagt kimen til succes med "The Tunnels", der er Paul Greengrass' kommende drama om Berlinmuren. Det er dog ikke Lindholm selv, som skal udarbejde manuskriptet, men derimod den forholdsvis uerfarne Krysty Wilson-Cairs, hvis eneste andet filmmanuskript til gengæld tæller Sam Mendes næste film, "The Voyeur's Motel".

Det er en stor anerkendelse af Tobias Lindholm, at Darren Aranofsky udpeger danskeren til sit blot andet projekt som producer på en anden instruktørs film. Aranofsky har udover sine egne film nemlig kun overladt instruktørsædet til den chilenske mesterinstruktør Pablo Larraín på "Jackie", som allerede spås gode chancer ved den kommende Oscar-uddeling.

Kommentarer

Darren Aranofsky vælger Tobias Lindholm til seriemorderfortællingen "The Good Nurse"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen