Darren Aronofskys Batman-film gik i vasken på grund af Joaquin Phoenix

Historien om Jokeren, der kunne have været Batman.

Da "Joker" udkom i efteråret, blev mange blæst bagover af Joaquin Phoenix' ikoniske optræden som Arthur Fleck – hvilket amerikaneren blev belønnet for ved årets Oscar-show. Imidlertid har det vist sig, at Phoenix kunne have spillet en markant anderledes rolle i "Batman"-universet.

Overfor Empire Online har instruktøren Darren Aronofsky afsløret, at Phoenix var hans personlige førstevalg til at spille Batman. Efter succesen med "Requiem for a Dream" blev den amerikanske instruktør opsøgt af Warner Bros. for at levere en ny udgave af Gothams mørke ridder. At filmen aldrig blev til noget, var fordi, at studiet ikke var tilfreds med Phoenix som Batman.

"Studiet ville have Freddie Prinze Jr., og jeg ville have Joaquin Phoenix. Jeg husker, at jeg tænkte 'Uh-oh, vi laver to forskellige film'. Hvilket er sandt. Den udgave af Batman, jeg skrev, var meget anderledes i forhold til, hvad de endte med at lave," udtaler Aronofsky.

Frank Miller var chokeret

Darren Aronofsky lod sig inspirere af film som "Taxi Driver", "Death Wish" og "The French Connection". Dertil var tegneserieforfatteren Frank Miller også involveret som medforfatter på manuskriptet. Instruktøren sagde følgende om samarbejdet: "Det var en fantastisk ting, da jeg var en stor fan af hans arbejde. Så bare dét at møde ham var spændende dengang".

Miller er kendt for sine mørke fortællinger, men ifølge instruktøren var forfatteren angiveligt chokeret over, hvor mørk Aronofskys film ville være. "'Batman og Robin' var den film, der udkom før mig. Dén med brystvorter på Batmans dragt. Jeg prøvede på at underminere dette og genopfinde det." Det siges, at filmen bevægede sig i retning mod tortur-genren. 

I sidste ende endte Batman-universet i hænderne på Christopher Nolan, der selv lånte elementer fra Frank Millers "Batman: Year One"-tegneserie. Resultatet blev den kritikerroste og succesfulde "The Dark Knight"-trilogi.

I mellemtiden kan vi gisne om, hvordan en Batman-film med Joaquin Phoenix og Darren Aronofsky kunne have set ud...

Se også: Bedste Darren Aronofsky-film?

Kommentarer

Darren Aronofskys Batman-film gik i vasken på grund af Joaquin Phoenix

  • ★★0

    "Vi foretrækker Freddie Prince Jr. fremfor dig, Joaquin Phoenix" må være Hollywood, når det er mest kynisk. 

    Mikkel Abel19-04-20 16:18

  • ★★★0

    "Vi foretrækker Freddie Prince Jr. fremfor dig, Joaquin Phoenix" må være Hollywood, når det er mest kynisk. 

    jep, meget enig - men in the end giver det mere mening at Phoenix er Jokeren frem for Batman. Det ligger i Phoenix' karakter at være til den mentale ustabile side.

    Gormanden19-04-20 22:24

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen