"Deadpool"-skuespiller dropper "Hellboy"-rolle efter massiv kritik

Særligt de seneste år har der været stor debat om "whitewashing" i Hollywood – når man så at sige "hvidvasker" en rolle, der eksempelvis var af asiatisk eller afrikansk herkomst i en bog eller en tegneserie, til en hvid karakter, når forlægget filmatiseres.

Blandt nyere, kontroversielle eksempler er heltens mentor i "Doctor Strange", The Ancient One, som bliver spillet af engelske Tilda Swinton, men som var en asiatisk person i tegneserien, samt Scarlett Johanssons hovedperson i manga-filmatiseringen "Ghost in the Shell".

Og da Swintons landsmand, Ed Skrein ("Deadpool"), forleden fik rollen i "Hellboy"-rebootet som Major Ben Daimio, der er asiatisk i Mike Mignolas oprindelige tegneserie, udløste det et ramaskrig.

"JEG MÅ GØRE DET, SOM JEG SELV SYNES ER RIGTIGT"

Skrein har nu selv valgt at droppe ud af projektet, og i en lang, dybfølt erklæring på Instagram konstaterer skuespilleren, at han ikke var klar over, at karakteren oprindeligt var asiatisk, og at han i øvrigt er enig i, at han derfor ikke bør spille rollen.

"Jeg accepterede rollen uden at være bevidst om, at den oprindelige karakter var asiatisk. Der har været stor debat og forståelig furore, og jeg bliver nødt til at gøre dét, som jeg selv synes er rigtigt."

"Det er åbenlyst, at det er vigtigt for folk, at karakteren bliver skildret på en kulturelt nøjagtig facon, og hvis vi forsømmer dét ansvar, så fortsætter en bekymrende tendens til at tilsløre etniske minoriteter inden for kunsten. Derfor har jeg valgt at forlade projektet, så rollen kan blive besat på behørig vis."

Skrein fortæller desuden, at etnisk diversitet i filmverdenen er vigtigt for ham, fordi han selv er af blandet herkomst.

Filmselskabet Lionsgate udtaler, at de støtter Skreins beslutning, og at de vil finde en erstatning, der stemmer bedre overens med karakteren i tegneserien. "Hellboy"-skaberen Mike Mignola har også rost Skreins beslutning på Twitter.

David Harbour ("Stranger Things") spiller den fandenivoldske titelrolle i "Hellboy"-rebootet, som også har Ian McShane og Milla Jovovich på rollelisten. Filmen instrueres af Neil Marshall ("The Descent") og udkommer næste år.

Kommentarer

"Deadpool"-skuespiller dropper "Hellboy"-rolle efter massiv kritik

 • ★★★0

  Dæleme en flot erklæring. Respekt.

  The Insider29-08-17 23:49

 • 3

  Sikke en helt. Håber Hellboy spilles af en ægte dæmon-unge fra helvede. 

  Gasivodo30-08-17 19:04

 • ★★★1

  Sikke en helt. Håber Hellboy spilles af en ægte dæmon-unge fra helvede. 

  Så skal de jo bare afholde casting på Christiansborg!

  The Insider30-08-17 20:59

 • ★★★★1

  Så skal de jo bare afholde casting på Christiansborg!

  Hell(e) og Løkke med projektet, siger jeg bare! 

  Riqon30-08-17 21:10

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen