"Deadpool" slår masser af rekorder

"Deadpool", der havde premiere i de danske biografer i torsdags, har i den grad formået at leve op til hypen. Filmen har på blot tre dage omsat for 135 mio. dollars i USA og indtager dermed rekorden for bedste åbningsweekend i en februar måned. Den tidligere rekordindehaver var "Fifty Shades of Grey" med blot 85,1 mio. dollars.

"Deadpool" er samtidig den største R-ratede åbning nogensinde og skubber dermed "The Matrix Reloaded" (91,7 mio. dollars) ned på andenpladsen. Den største R-ratede tegneseriefilmatisering var tidligere Zack Snyders "300" med 70,8 mio. dollars.

Filmen om den kække antihelt er også 20th Century Fox' største åbning og slår endda "Star Wars Episode III: Sith-fyrsternes hævn" fra 2005 - også når inflation tages med i regnstykket.

Uden for USA har filmen formået at hive 260 mio. dollars hjem i de første dage. Det er samtidig den største åbningsweekend for Ryan Reynolds, hvis tidligere største åbning var "X-Men Origins: Wolverine", hvor Deadpool netop gør sin entré.

Med en samlet omsætning på over 400 mio. dollars i de første dage må filmen - der er lavet på et budget på blot 58 mio. dollars - således betegnes som en bragende succes. Den ligger på 17. pladsen på den samlede liste over største åbningsweekender i USA igennem tiden - 1. pladsen indtages af "Star Wars: The Force Awakens".

Kommentarer

"Deadpool" slår masser af rekorder

 • 2

  Tja så får Marvel nok ikke X-MEN franchisen tilbage i folden.

  Når det er sagt, så glæder det mig, at Deadpool formår at hive så mange penge hjem. Det kan måske åbne op for, at ikke alt behøver at være pg-13, for at sikre investeringen.

  Men ok. Min egen entusiasme skyldes nok, at jeg selv fandt filmen forrygende. Sjældent har jeg været så godt underholdt i biografen, så jeg ønsker da alt held og lykke til holdet bag Deadpool.

  Kviesgaard15-02-16 10:13

 • 2

  Jeg synes jo selv, den var en lille antihelte-perle, så det gør mig kun glad at høre!

  Det var ikke fordi, den slog benene væk under mig, men den var alt det, jeg havde håbet for Reynolds at han fik igennem med sit "lille" projekt her: Fræk, sjov og med en god forståelse af karakteren Deadpool (som jeg sagtens kan forstå ikke appellerer til alle).

  Jeg blev endda rørt enkelte steder omkring kræftdiagnosen og var glad for, at Deadpool fik lidt mere karakter i de takes end blot at være "the merc with the mouth". Jeg håber så bare, at de andre karakterer i efterfølgeren også får lidt mere skærmtid at udvikles i for det kan den her slags film sagtens bære.

  Jeg har set en del mennesker online klandre filmens plot for at være en "run of the mill"-standard origin story. Men jeg synes faktisk netop, den havde behov for den slags historie for at kunne stille sig lidt lidt ved siden af og drille X-Men-franchisen lidt. Og så ordinær er hans historie nu heller ikke,  han skal ikke redde nogens dag anden end sin egen og kærestens. Han har netop ikke noget "helte-incitament" hverken fra sig selv eller andre, omend Colossus prøver. Hans merc-liv, både under og efter spec ops, er også ret gritty og antiheltet med snuskede barer og småjobs hist og her.

  Det er en hårfin grænse med en karakter som Deadpool, der kan bryde den fjerde væg, men jeg synes faktisk, filmen formåede at gøre det helt okay - selvom enkelte jokes faldt lidt fladt eller slet ikke nåede at blive opdaget af publikummet, tror jeg (bl.a. en om Subways Jared, men det kan selvfølgelig også være kulturelt betinget - gad vide om filmen holder om flere år, når den slags referencer er lidt uddaterede?).

  Det er i hvert fald længe siden, at jeg rent faktisk har grint højlydt i en biograf og ikke kun klukket lidt. Den var alt, hvad jeg havde brug for, at den skulle være :)

  lilellie15-02-16 10:36

 • ★★★★0

  Uanset om man er til filmen eller ej, så er det et positivt tegn for R-Rated films. 

  Babo15-02-16 10:43

 • ★★★★★★2

  Der var alligevel ikke udsigter til, at Marvel ville få X-Men tilbage. Fox tjener stadig masser af penge på filmene og der er vist også en tv-udgave af X-Men på vej. Som det er nu, betyder det heller ikke så meget, fordi det har tvunget Marvel til at være kreative og har skubbet The Inhumans fremad, nok ikke direkte som en slags erstatning i tegneserierne, men som noget der kan bruges som alternativ til mutanter. Det træk har givet os Ms. Marvel, som er noget af det bedste der er kommet fra Marvel i lang tid.

  Jeg ved ikke om Deadpool gør noget alene for højere ratings end PG-13, men der har jo været nogle blockbuster-hits i løbet af det sidste stykke tid, bl.a. Mad Max: Fury Road. Der er dog også tale om to forskellige film med en ret stor forskel i budget. Men er der noget, som holdet bag Deadpool kan klappe sig på ryggen over, er det hele reklamekampagnen. Selv med den hype der var omkring det lækkede klip og de Deadpool fanboys der findes i verden, ville filmen slet ikke have været det hit, den er blevet til, uden en PR-kampagne der har været helt uden fejl og har talt til alle, ikke kun tegneseriefans.

  Folk har også talt om det måske gør noget for tegneseriefilmatiseringer mht. rating og der skal man nok holde i tankerne, at der er superheltefilm og så er der alle de andre.

  "Alle de andre" vil der nok ikke ændres noget ved, fordi der lader aldersbegrænsninger ikke til at være et stort problem, men det er jo også virkelig meget forskelligt materiale fra Tintin til La Vie d'Adèle, og film som netop La Vie d'Adèle, Ghost World og Road to Perdition er dels noget billigere at producere og er dels nemmere at markedsføre.

  Taler vi superheltefilm (og serier), har Disney/Marvel allerede et sted til deres mere hardcore materiale: Netflix, så jeg tror ikke at Deadpool nødvendigvis ændrer noget for dem. DC har endnu ikke gjort de store træk på den front, men deres filmunivers er jo også ret nyt. Dog skal man ikke glemme, at DC og Marvel traditionelt har talt til børn, jo, der er kommet masser af mere voksent materiale ud fra dem igennem tiderne, men størstedelen af deres materiale kan stadig læses af børn.

  Ser vi lidt bort fra de to store, så ved jeg ikke om det ændrer alverden der heller. Jeg håber at det kunne give os en ny Spawn, måske en Dredd 2, men det største problem er nok, at de mindre forlag ikke har et ligeså stærkt brand som Marvel har, så hvis man beslutter sig for at lave en R-rated Spawn eller The Pro (en luder der bliver superhelt), så skal man i dén grad hyre holdet bag Deadpools PR, fordi det kræver noget af en kampagne, for at få røve i biografsæderne, selvom historierne kan være fede og sjove.

  Zero Cool15-02-16 10:52

 • ★★★★0

  Mad Max blev lige akkurat succes, men ikke just noget der kunne mærkes (BD og dvd salg ikke medregnet). Det er stadig småpenge i forhold til hvad en pg-13 film kan hente hjem. 

  Babo15-02-16 11:09

 • ★★★★★★0

  Her er i øvrigt en liste over de R-rated film der udkom i USA i 2015:

  www.boxofficemojo.com/yearly/chart/mpaarating.htm

  Der er kommet en del og der er en ret tydelig sammenhæng mellem budget og rating. Der er dog tre film i top 5, i 2015, som falder udenfor de cirka max. 50 millioner dollars, som lader til at være loftet og så er der Deadpool i 2016, så det understøtter måske meget godt, at Deadpool alene ikke gør den store forskel, men måske er der et skift på vej.

  Zero Cool15-02-16 11:15

 • 0

  Bruno

  Til orientering, så har Fox ikke rettighederne til, at lave tv-serier med Marvels Mutanter. Den rettighed ligger stadig hos Marvel.

  Spørgsmålet er så, om Marvel er villig til, at sælge de rettigheder til Fox, mod f.x. at få alt med Fantastic Four tilbage i folden, eller om kløften/ rivaliseringen er så stor, så det kan man kaste en hvid pind efter.

  Kviesgaard15-02-16 11:26

 • ★★★★★★0

  Kviesgaard, du lader til at have ret mht. tv-rettighederne. Fox har åbenbart lavet et samarbejde med Marvel Television:

  consequenceofsound.net/2015/10/marvel-teams-with-fox-fx-on-two-new-x-men-tv-series/

  Så det lader til at rivaliseringen ikke er så stor alligevel.

  Zero Cool15-02-16 11:29

 • ★★0

  Refresh my memory... Hvad er der i Matrix Reloaded, der gør den R-rated? Jeg har total blokkeret de to forsættelser i min hjerne.

  Tiany15-02-16 11:34

 • ★★★★★★0

  Refresh my memory... Hvad er der i Matrix Reloaded, der gør den R-rated? Jeg har total blokkeret de to forsættelser i min hjerne.

  Du kan se det her: www.imdb.com/title/tt0234215/parentalguide

  Zero Cool15-02-16 11:37

 • ★★★★0

  @Tiany

  Jeg har også tit undret mig. Men groft sagt, intet. Men du kan læse beskrivelsen på imdb under filmen. Den vil næppe være R-Rated idag. 

  Babo15-02-16 11:38

 • 0

  Refresh my memory... Hvad er der i Matrix Reloaded, der gør den R-rated? Jeg har total blokkeret de to forsættelser i min hjerne.

  Kan det have noget at gøre med, at Neo og Trinity har gang i lagengymnastikken?

  Kviesgaard15-02-16 11:44

 • 1

  Refresh my memory... Hvad er der i Matrix Reloaded, der gør den R-rated? Jeg har total blokkeret de to forsættelser i min hjerne.

  "Rated R for Rædselsfuld?"

  moulder66615-02-16 11:51

 • ★★★★0

  Refresh my memory... Hvad er der i Matrix Reloaded, der gør den R-rated? 

  "The Merovingian drinks wine." Shock! :O 

  Lars!16-02-16 16:07

 • 0

  Refresh my memory... Hvad er der i Matrix Reloaded, der gør den R-rated? Jeg har total blokkeret de to forsættelser i min hjerne.

  Der sker en orgasmeeksplosion i skridtet på en kvinde - Animeret via gult lys. Det er yderst ophidsende. Eller noget.

  Og så er der en god omgang slagsmål? Den ville nok ende på en PG-13 nu.

  T'hain17-02-16 11:14

 • ★★★★★★0

  Og så er der en god omgang slagsmål? Den ville nok ende på en PG-13 nu.

  Prøv at læse checke linket jeg smed ovenfor. Den ville ikke ende på en PG-13 i dag. Der er synlige bryster, der bandes, der er en lang sexscene og så er der selvfølgelig en masse vold.

  Zero Cool17-02-16 11:29

 • ★★★★0

  Nøj, hvor den kan: 

  ‘Deadpool’ Is Highest Grossing ‘X-Men’ Movie of All-Time Read more at: tr.im/jvgsa

  Deadpool Becomes the Highest-Grossing R-Rated Comic Book Movie Of All Time 

  Lars!21-02-16 21:43

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen