Den Oscar-nominerede instruktør John Singleton er død, 51 år

Singleton var første afroamerikaner til at blive Oscar-nomineret for bedste instruktør.

Instruktøren John Singleton blev for to uger siden ramt af et slagtilfælde og røg i koma, og i går valgte familien at slukke for respiratoren. Singleton blev kun 51 år.

John Singleton var ikke blot den første afroamerikaner til at blive Oscar-nomineret for bedste instruktør, men også den yngste person nogensinde.

Han fik sin nominering i 1991 for "Boyz n the Hood", som han også var nomineret for for bedste originale manuskript. Filmen omhandler tre unge sorte amerikanere i en ghetto i Los Angeles, hvor de slås med problemstillinger som race, forhold, vold og fremtiden. I filmen medvirkede bl.a. Ice Cube, Cuba Gooding Jr. og Laurence Fishburne.

Singleton stod også bag film som "Poetic Justice", "Higher Learning", "Shaft", "2 Fast 2 Furious" og "Four Brothers" samt enkelte afsnit af tv-serier som "Billions" og "Snowfall", hvoraf han også var medskaber på sidstnævnte.

John Singleton efterlader sig syv børn.

Kommentarer

Den Oscar-nominerede instruktør John Singleton er død, 51 år

  • ★★★★0

    davenport30-04-19 13:36

  • 0

    Fuck hvor sørgeligt, han var sgu en genial instruktør :( R.I.P) Jeg vil altid huske ham For Boyz in tha hood,Higher learning, Four Brothers, Poetic Justice, hans bedste film.

    Dolle1930-04-19 15:39

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen