Den danske Oscar-kandidat er fundet

Det bliver Gustav Möllers thriller "Den skyldige", der skal forsøge at hive en Oscar-nominering i land til Danmark.

Sidste måned løftede Det Danske Filminstitut sløret for de tre film, der skulle konkurrere om at blive indstillet til en Oscar-nominering i "Best Foreign Language Film"-kategorien: Thrilleren "Den skyldige", Bille Augusts "Lykke-Per" og årets helt store Robert-vinder, "Vinterbrødre".

Det er nu blevet afgjort, at årets danske Oscar-kandidat bliver "Den skyldige" af Gustav Möller.

Claus Ladegaard, direktør for Det Danske Filminstitut og formand for komitéen, siger til DFI.dk om valget af "Den skyldige":

"Med sin enkle, stramt komponerede historie har Gustav Möllers 'Den skyldige' potentiale til at stå frem i mængden, og det har den allerede bevist. De internationale kritikere har taget godt imod filmen som en original fusion mellem kammerspil og thriller, der holder publikum fanget både med sine overrumplende plottvist og nærgående realisme. Filmen havde premiere på Sundance Filmfestivalen i januar, hvor den vandt Publikumsprisen. Siden har den i USA haft et markant festivalliv, der fortsætter her i efteråret, hvor filmen også får biografpremiere i oktober."

"Den synlighed og udbredelse i USA er uvurderlig for en Oscar-kandidat, der i tilfældet med 'Den skyldige' bakkes op af en distributør, som de seneste fem år har været med til at bringe hele tre danske film frem til nomineringsrunden. Nu holder vi vejret – og glæder os til at følge filmen de kommende måneder."

Herunder kan du se Moovy TV's interview med filmens instruktør og producer:

Kommentarer

Den danske Oscar-kandidat er fundet

  • ★★★★★0

    Smukt!

    The Insider20-09-18 18:23

  • ★★★★0

    Jeg ved at filmen har fået meget ros, men når man hører og læser hvad den handler om, så virker det nærmest som en Dansk version af "The Call" med Halle Berry, som ikke lige var Oscar materiale.

    men jeg håber da at de på trods af lighederne, ligger langt fra hinanden og at "Den Skyldige" stadig fremstår original, på trods af samme ligheder.

    Åkepool25-09-18 15:10

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen