Den danske filmfestival Blodig Weekend vender tilbage

For femte gang løber den danske filmfestival Blodig Weekend snart af stabelen.

Blodig Weekend fokuserer på de mørkere genrer i filmlandskabet, og formålet er at bringe et større kendskab til genrerne til den filmglade del af befolkningen.

Der vises et stort spekter af film på tværs af disse genrer, samtidig med at der vil være gæster fra hele verden. Det årlige Collector's Market vil også præge festivalen.

Blodig Weekend vil gerne udfordre idéen om, at genrefilm kun er en del af lavkulturen – at skrækfilm kan meget mere: De kan stille spørgsmål til samfundet, gøre oprør mod fastlagte normer og udfordre tabubelagte emner, der normalt ikke tales om i andre former for film.

Besøg af blaxploitation-ikon

Festivalen åbner torsdag 6. april og kommer til at foregå i Cinemateket. Der er yderligere programlagt femten titler og fem gæster i form af blaxploitation-ikonet Fred Williamson ("From Dusk Till Dawn", "Black Caesar"), Severin Eskeland (instruktør af "Lyst"), Kevin Iglesias (producent på "The Night of the Virgin"), Roberto San Sebastián (instruktør af "The Night of the Virgin") og Anders Hove (skuespiller i "Subspecies").

Disse vil vise en bred vifte af horror- og actiongenren, hvor filmfans kan mødes til de mange arrangementer, der også vil være at finde over weekenden. Film er dog det vigtigste tema på Blodig Weekend, og gennem film som bl.a. "The Autopsy of Jane Doe", "XX" og "The Eyes of My Mother" vises spændvidden indenfor det visuelle gys.

Festivalen henvender sig til skrækinteresserede voksne, nysgerrige sjæle med hang til den mørke fortælling og den intellektuelle, der vil se skrækfilm fra en anden vinkel. Læs mere og se det fulde program på blodigweekend.dk.

Kommentarer

Den danske filmfestival Blodig Weekend vender tilbage

 • ★★0

  Jeg er altså stadigvæk lidt ked af, at de har flyttet festivalen fra oktober til april af hensyn til CPH: Pix.

  Den mørke oktober passer langt bedre til horror end foråret - og så var der jo også en hvis synergieffekt med den fantastiske filmfestival i Lund, så man delte gæster og film.

  Netop gæster og film er langsomt svundet ind til færre og mindre i forhold til festivalens start. Det gælder også i år - Fred Williamson er da bestemt en cool nok, mens han er altså mere kendt fra exploitation end horrorfilm.

  Til gengæld plejer samlermarkedet at være værd at besøge, og det forlyder, at det bliver det også i år. 

  thomsen13-03-17 15:07

 • ★★1

  Det ville forøvrigt have været fedt, hvis man havde været lidt oppe på beatet og scoret en visning af They Call Her One Eye/ Thriller!

  Det svenske filminstitut har restaureret filmen i sin komplette version (inkl. de hardcore porno-scener) med hjælp fra EU-midler og viste for første gang resultatet sidste torsdag. Der er en festival i Slovenien, der har annonceret en visning af den restaurerede version i april fra DCP, så den burde være mulig at få fat på. 

  thomsen13-03-17 15:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen