Den danske kortfilm "Det Sjunkne Kloster" vinder internationale genrepriser

Michael Panduros projekt er baseret på H.C. Andersens historie af samme navn.

"Det Sjunkne Kloster", den nyeste kortfilm fra filmmager Michael Panduros hånd, høstede i den forgangne weekend hæder flere steder rundt omkring i verden. Både i Rumænien og USA blev der således uddelt roser til den danske kortfilm fra prominente genrefilmsfestivaler.

På den rumænske Dracula Film Festival, der er landets største genrefilmfestival, modtog filmen prisen for bedste internationale kortfilm. Som om det ikke var nok, vandt Michael Panduro ligeledes ved Nightmares Film Festival i USA prisen for bedste instruktør af en kortfilm. Filmfestivalen foregår i Columbus, Ohio og er på få år blevet en yderst populær genrefilmsfestival – websitet iHorror har sågar kaldt stedet for "horrorfilmenes svar på Cannes".

Grotesk og små-surrealistisk historie om dårlige vaner

Michael Panduros film, som på engelsk har fået titlen "The Sunken Convent", tager udgangspunkt i H.C. Andersens eventyr fra 1831 og er en grotesk og små-surrealistisk historie om dårlige vaner, optaget uden dialog af nogen art. Panduro har også skrevet manuskriptet til filmen, mens Jón Hammer har produceret for Zentropa. I hovedrollerne ses Claus Flygare og Camilla Wikke.

"Det Sjunkne Kloster" er blevet vist på over 60 internationale filmfestivaler og har vundet ni priser. Kortfilmen er produceret med økonomisk støtte fra Nordic Twilight og er blevet til i samarbejde med Filmværkstedet, Aarhus Filmværksted, Odense Filmværksted og The Animation Workshop.

Lyder det som noget, der lokker, så kan du faktisk selv fange "Det Sjunkne Kloster" herhjemme indenfor den nærmeste fremtid. Først i Aarhus, hvor filmen vises denne weekend til den nye Super8000 Film Festival – og i København kan projektet opleves i november under Copenhagen Short Film Festival.

Kommentarer

Den danske kortfilm "Det Sjunkne Kloster" vinder internationale genrepriser

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen