Den franske regering langer ud efter Marvels "Black Panther: Wakanda Forever"

Franskmændene er stærkt utilfredse med Marvel-hittets skildring af Frankrigs tropper.

Da Marvels "Black Panther: Wakanda Forever" udkom tilbage i november, fik den flotte anmeldelser, og biografgængerne var øjensynligt også tilfredse, for filmen har indtjent over 850 mio. dollars på verdensplan.

Men det er ikke alle, der er lige glade for Marvels blockbuster. Filmen modtager nu et møgfald af dimensioner – men ikke fra en utilfreds kritiker eller en skuffet Marvel-fan, men fra Frankrigs regering.

Først lidt kontekst: I starten af "Black Panther: Wakanda Forever" optræder en actionsekvens, hvor en flok franske elitesoldater forsøger at bryde ind i en tophemmelig Wakanda-base og stjæle noget vibranium – det fiktive metal, som praktisk talt er umuligt at smadre.

Soldaterne bliver besejret af Wakandas egne elitesoldater, de såkaldte Dora Milaje-krigere, hvorefter den afrikanske nations dronning – spillet af den Oscar-nominerede Angela Bassett – kritiserer Frankrigs lange fingre over for FN.

Læs også: "Black Panther"-kriger får måske sin egen MCU-serie

Men dén skildring af Frankrigs militær huer altså ikke Frankrigs ægte militær. Sébastien Lecornu, som er minister for landets væbnede styrker, fastslår, at filmens skabere serverer "et falskt og misvisende billede af franske tropper." Det skriver Politco.

Da en journalist fortalte Lecornu, at filmens franske soldater er iført de samme uniformer som de tropper, der bekæmpede islamistiske ekstremister i vestafrikanske Mali, så sagde franskmanden: "Jeg fordømmer den portrættering. I stedet tænker jeg på og hylder de 58 franske soldater, som døde, mens de forsvarede Mali mod islamistiske terrorister."

Disney har endnu ikke besvaret den franske ministers kritik. "Black Panther: Wakanda Forever" er for nylig udkommet på Disney+, og herunder kan I se Moovy TV's interviews med Marvel-storfilmens stjerner:

Kommentarer

Den franske regering langer ud efter Marvels "Black Panther: Wakanda Forever"

  • ★★★★1

    De er skøre, de gallere.

    S. Rico18-02-23 13:58

  • ★★★1

    Oh no, et land med en ret grim kolonihistorie, som stadig ikke, er overstået er blevet ked af det!

    #sad

    NSF18-02-23 14:51

  • 0

    Disney kan da give en F… for hvad de har at sige!!! Tør Jeres øjne og spis en kiks og kig en gang i spejlet ;)

    Amigos19-02-23 09:16

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen