Den næste Oscar-uddeling bliver ikke en virtuel fest

Det amerikanske filmakademi insisterer på, at Oscar-showet i april 2021 bliver afholdt i virkelighedens verden med gæster i salen.

Coronapandemien har haft en kolossal effekt på verdens filmindustri, og talløse film – små som store – er blevet udskudt i håbet om, at de kan hive flere folk ind i biografmørket engang i fremtiden, når en vaccine er blevet lanceret.

Pandemien har selvsagt også haft en stor effekt på alle de events, der tager afsæt i filmverdenen – såsom prisuddelinger og filmfestivaler. Flere af disse er i stedet blevet afholdt online i "virtuelle udgaver", deriblandt årets CPH:DOX-filmfestival og uddelingen af de prestigefyldte Emmy-priser i september.

Til sidstnævnte award show agerede talkshow-værten Jimmy Kimmel konferencier i et studie i Los Angeles, mens vinderne takkede for deres priser i deres egne hjem via Zoom-opkald.

Læs også: "Druk" er årets danske Oscar-kandidat

Der har længe floreret rygter om, at næste års Oscar-show vil blive afviklet på samme måde, hvor vinderne kontaktes via Zoom. Men Variety rapporterer, at det amerikanske filmakademi insisterer på at afvikle showet som normalt i Los Angeles' Dolby Theatre, hvor de nominerede altså tropper op i salen, som kan huse i alt 3.400 gæster.

Det amerikanske filmakademi har allerede udskudt showet to måneder til april 2021 i håbet om, at der til den tid er bedre styr på coronavirussen. En vaccine udkommer da også angiveligt i USA inden for de kommende uger.

Det er dog ikke sandsynligt, at salen får lov til at være fyldt, og man undersøger i øjeblikket, hvorledes man kan afvikle showet på en sikker og tryg facon. Det er dog værd at bemærke, at biografsalene har været lukkede i Los Angeles under hele pandemien og stadig ikke har fået grønt lys til at åbne igen.

For nylig blev Thomas Vinterbergs "Druk" udpeget som årets danske Oscar-kandidat, og i starten af 2021 finder vi ud af, om Danmark nok en gang skal dyste om en prestigefyldt, guldlakeret Oscar-stauette.

Kommentarer

Den næste Oscar-uddeling bliver ikke en virtuel fest

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen