"Den skyldige" vinder to priser på kinesisk filmfestival

Og senere i dag finder vi ud af, om Gustav Möllers danske thriller stadig er med i Oscar-kapløbet.

I går blev årets internationale filmfestival i Macao, Kina, rundet af, og "Den skyldige" vandt hele to priser: Bedste instruktør (Möller) og Bedste skuespiller (Jakob Cedergren).

Læs også: Genindspilning af den danske "Den skyldige" på vej med Jake Gyllenhaal

Senere i dag afslører det amerikanske filmakademi i øvrigt, om "Den skyldige" er blandt de ni udenlandske film, der stadig er med i kapløbet om at blive Oscar-nomineret i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film. Den 22. januar bliver de fem endelige kandidater afsløret.

"Den skyldige" har allerede vundet priser i USA under årets Sundance-filmfestival, og amerikanerne er sågar så vilde med filmen, at der for nylig er blevet givet grønt lys til et remake med Jake Gyllenhaal i hovedrollen.

Herhjemme har både kritikerne og biografpublikummet også været begejstrede for filmen, som solgte over 140.000 billetter.

I filmen har den prisbelønnede Cedergren rollen som politibetjenten Asger, der besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde. Da forbindelsen pludselig bliver afbrudt, starter en nervepirrende jagt på kvinden og hendes kidnapper.

Herunder kan du se Moovy TV's interview med duoen bag "Den skyldige":

Kommentarer

"Den skyldige" vinder to priser på kinesisk filmfestival

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen