Det danske actionbrag "Shorta" er udtaget til syv filmfestivaler

Midt i en coronatid er den store internationale opmærksomhed omkring action-thrilleren en solstrålehistorie.

Det tegner særdeles godt for "Shorta", som er skruet sammen af den spillefilmsdebuterende instruktørduo Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid. Efter anmelderroser i Venedig, hvor filmen havde sin verdenspremiere, går den danske action-thriller ind i en premiereuge med hele seks andre udtagelser til andre internationale filmfestivaler.

Foruden Venedig Film Festival er "Shorta" nu også udtaget til Helsinki Film Festival, Bergen International Film Festival, Zürich Film Festival, Busan International Film Festival, Warsaw International Film Festival og Thessaloniki International Film Festival.

Det forventes endda, at endnu flere festivaler snart byder filmen velkommen i deres respektive programmer.

Intelligent og medrivende thriller

"Det er fantastisk, at filmen bliver taget godt imod hos de internationale festivaler," udtaler Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid. "Filmen behandler nogle universelle tematikker, og derfor er det også virkelig fedt at få bekræftet, at filmen som sådan også rammer en nerve internationalt. Det var stort at opleve filmen få verdenspremiere i Venedig, og nu bliver det spændende også at se, hvordan filmen tages imod i så forskellige lande som Grækenland, Finland, Sydkorea og Polen."

Efter verdenspremiere i Venedig, hvor filmen var udtaget til International Critics' Week som én af syv film til programmet, fik "Shorta" ros med på vejen af internationale filmkritikere. Heriblandt Screen Daily, der omtalte filmen som en "intelligent og medrivende thriller med noget på hjerte, der bekræfter, at instruktørerne Ølholm og Hviid er talenter, som er værd at holde øje med."

Ydermere er "Shorta" solgt til en lang række lande over hele verden, bl.a. Frankrig, Tyskland, Østrig, Schweitz, Spanien, Italien, Latinamerika, Sydkorea, Indien, Tjekkiet og Slovakiet.

Moovy TV har talt med instruktørduo Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid. Videointerviewet udsendes nu på torsdag i forbindelse med den danske premiere.

Deltag i konkurrencen om biobilletter til "Shorta" via dette link.

Kommentarer

Det danske actionbrag "Shorta" er udtaget til syv filmfestivaler

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen