"Disney Sjov" droppes af DR efter 31 år

"FredagsTamTam" skal overtage sendefladen på DR hver fredag kl. 19-20.

Siden oktober 1991, hvor "Disney Sjov" første gang løb over skærmen på DR, har børn, unge og andre Disney-fans taget plads i sofaen hver fredag og – flankeret af skålen med fredagsslik – nydt tegnefilm med bl.a. Anders And, Peter Plys, Aladdin, Buzz Lightyear, Lilo og Stitch og mange andre klassiske og nyere favoritter fra Disney-universet. Men fra 2023 er det slut. Det skriver DR.

I stedet vil det populære show blive erstattet af programmet "FredagsTamTam", der vil bestå af både dansk, nordisk og udenlandsk produceret animation – og altså ikke kun indhold fra den amerikanske tegnefilmsgigant.

Indholdet vil bl.a. byde på nyproduceret animation og allerede eksisterende programmer såsom "Karlas fantalastiske klasse", "Mesterlige Monsterbørn", "Den ustoppelige gule Yeti" og klassikeren "Tom & Jerry".

Se også: Moovy TV hygger med Jakob Stegelmann!

Jakob Stegelmann, der også sad  i redaktionen for "Disney Sjov", skal ligeledes være med til at vælge indholdet til det nye program, og til Berlingske fortæller han, at der er grund til at glæde sig over ændringen:

"For 42 år siden var det helt klart de store, amerikanske studier, der sad med 'hemmeligheden' bag det gode børneindhold, men i dag er der både danske og nordiske studier, der laver noget, der er helt fantastisk. Ofte er det meget mere i øjenhøjde med danske børn."

Hvordan de danske børn og børnefamilier vil tage imod det nye format, må tiden vise. I en afstemning på DR udtrykker et stort flertal, at "Det kommer jeg til at savne."

"FredagsTamTam" vil første gang kunne ses fredag 6. januar. I modsætning til "Disney Sjov" vil det også kunne streames når som helst.

Kommentarer

"Disney Sjov" droppes af DR efter 31 år

 • 0

  Må indrømme at jeg kun så Disney Sjov grundet de gamle tegneserier. Men det nye tiltag lyder godt nok elendigt, og noget jeg IKKE kommer til at bruge noget tid på.

  Ryder66630-11-22 15:32

 • ★★0

  At det stadig er Jakob Stegelmann der skal stå for det, trøster da mig lidt. Og må også sige at de nye disney serier de vidste der i, ikke sagde mig det store.

  Weird_J30-11-22 16:43

 • 0

  Jeg mangler endnu at høre, om Disney har noget med denne beslutning at gøre.

  Nickell30-11-22 18:50

 • ★★★★1

  Jeg mangler endnu at høre, om Disney har noget med denne beslutning at gøre.

  Streaming = KUN på Disney+?

  Gasivodo30-11-22 23:14

 • ★★★★★★1

  Streaming = KUN på Disney+?

  Det nærer sig et monopol!

  Wayne 1-12-22 04:26

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen