Disney+ annoncerer sin første nordiske originalserie: "At koge bjørn"

Og nej, der er ikke tale om et alternativt madprogram.

Godt to år efter lanceringen er Disney+ nok bedst kendt for alle de store Marvel- og "Star Wars"-produktioner, som er udkommet på streamingtjenesten siden da – såsom "Ms. Marvel", "She-Hulk: Attorney at Law", "The Mandalorian", "WandaVision" og "Andor".

Men nu udvider Disney+ snart sit sortiment med en nordisk originalproduktion – endda selskabets allerførste af slagsen.

I en dugfrisk pressemeddelelse annoncerer Disney, at man har givet grønt lys til den nordiske streamingføljeton "At koge bjørn" på seks afsnit. Serien er baseret på den succesfulde roman af samme navn af den prisvindende svenske forfatter Mikael Niemi.

Læs også: Disney laver ny "Indiana Jones"-tv-serie

Romanen udfolder sig i det nordlige Sverige i 1852 og handler om en provst og en bortløben samedreng, som udvikler en stærk relation, mens de efterforsker et uventet mordmysterium.

Mens provsten får en spirituel vækkelse, som påvirker samerne og tornedalsfolket dybt, findes liget af en hyrdepige i en mose. Snart derefter går landsbyboerne på jagt efter den dræberbjørn, som de tror er gået amok.

Mens lokalsamfundet leder efter bjørnen, vokser en mistanke hos provsten, som tror, at der er sket noget andet. Ikke længe efter findes en anden pige død, og provstens mistanke får fornyet troværdighed. Kort efter slår han sig sammen med den fattige samedreng Jussi og begynder at efterforske forskellige spor fra den forfærdelige hændelse.

Disney betegner "At koge bjørn" som en dyb og rig fortælling, der foregår i et storslået Nordic Noir-landskab. Manuskriptet skrives af svenske Jesper Harrie ("Blinded", "Bonus Family", "Sunny Side"). Vi ved endnu ikke, hvem der instruerer eller medvirker i serien, som heller ikke har en fastlagt premieredato endnu.

Disney fastslår i øvrigt, at selskabet satser på at producere 60 lokalproduktioner på tværs af EMEA (Europa, Mellemøsten og Afrika) frem mod 2024.

Kommentarer

Disney+ annoncerer sin første nordiske originalserie: "At koge bjørn"

 • 0

  Er deres første nordiske serie ikke den norske Ammo? Den er allerede startet. 

  Nagash23-11-22 16:40

 • ★★★★★0

  Er deres første nordiske serie ikke den norske Ammo? Den er allerede startet. 

  Nej, den distribuerer de bare, men den er ikke produceret af Disney.

  The Insider23-11-22 16:54

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen