Disney-film er kommet i modvind, efter stjerne udtrykker støtte til brutalt politi

Et politisk opslag fra "Mulan"-hovedrolleindehaveren har fået brugere til at opfordre til boykot af Disney-filmen.

Live action-versionen af Disneys "Mulan" er i dén grad kommet i modvind, før den overhovedet har ramt biograferne rundt om i verden.

Det skyldes, at hovedrolleindehaveren, kinesisk-amerikaneren Yifei Liu (også kendt som Crystal Liu), har skrevet et noget kontroversielt opslag på det kinesiske sociale medie Weibo.

I opslaget giver hun nemlig sin støtte til politiet i den verserende konflikt, hvor unge demonstranter protesterer over et nyt lovforslag, der vil gøre det muligt at udlevere borgere fra Hongkong til retsforfølgelse i Kina.

Politiets behandling af demonstranterne under konflikten har mødt stor kritik. Her er de blevet beskyldt af flere internationale menneskerettighedsorganisationer for at udøve unødvendig meget fysisk vold over for demonstranterne. En behandling, som Crystal Liu altså tilsyneladende bakker op om.

opretter boykot-fond

I opslaget skrev hun til sine 65 mio. brugere: "Jeg støtter politiet i Hongkong, I kan slå mig nu. Sikke en skam for Hongkong #IAlsoSupportTheHongKongPolice".

Det har fået brugere til tasterne, hvor de opfordrer til at boykotte "Mulan" under hastagget #BoycuttMulan på både Twitter og Instagram.

En bruger i Hongkong har sågar oprettet en virtuel fond for at få budskabet om at boykotte Disney-filmen ud til andre mennesker uden for Hongkong. 

"Mulan" får efter planen premiere i Danmark 26. marts 2020. Traileren kan ses her.

Kommentarer

Disney-film er kommet i modvind, efter stjerne udtrykker støtte til brutalt politi

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen