Disneys rekordindtjening når nye højder

The House of the Mouse drukner i dollartegn.

Hvis der skulle herskes nogen tvivl, så har Disney efterhånden vist, at de dominerer filmmarkedet. Tilbage i juli slog musen den tidligere industrirekord for omsætning på et år, der lød på 7,6 milliarder dollars. Men i går annoncerede selskabet, at de nu samlet set har tjent 11,94 milliarder dollars alene i dette år. Dette tal inkluderer også Fox' udgivelser, siden de blev købt af Disney i marts.

Dette er dog ikke den eneste rekord, som selskabet har slået. På stående fod har de udgivet fem film i år, der har passeret milliardgrænsen. Dette inkluderer "Avengers: Endgame" (den bedst indtjenende film nogensinde målt i dollars med 2,8 milliarder dollars), "Løvernes konge" (1,66 milliarder dollars), "Captain Marvel" (1,13 milliarder dollars), "Toy Story 4" (1,07 milliarder dollars) og "Aladdin" (1,05 milliarder dollars).

Den tidligere rekord hed fire film, der indtjente mere end en milliard på et år. Dén rekord blev opnået i 2016 af netop Disney, og derved har de overgået sig selv.

Flere dollartegn i vente

Året er dog endnu ikke omme, og der er stadig mere Disney i vente. På nuværende tidspunkt har "Frost 2" indtjent 919,7 millioner dollars i box office, hvor det ventes, at denne bliver Disneys sjette milliardomsætning i år 2019. Filmen får dansk premiere 25. december.

Ydermere er der premiere på "Star Wars: The Rise of Skywalker" i næste uge. Givet at de seneste to film, "Star Wars: The Force Awakens" og "Star Wars: The Last Jedi" begge indtjente henholdsvis 2,068 og 1,333 milliarder dollars, er der gode chancer for, at det seneste kapitel i rumeventyrsagaen også runder milliarden.

Kommentarer

Disneys rekordindtjening når nye højder

 • ★★★★0

  Avengers Endgame, all time 16th. 95 mio billetter. Lidt under halvdelen af nummer 1.

  Bruce10-12-19 15:27

 • ★★★1

  Ave Mickey :-/

  Gasivodo10-12-19 19:22

 • 0

  ""Aladdin" (1,05 milliarder dollars)"

  What the actual flying.... Fruen og jeg fik lige set de første tyve minutter af den i går.. Hold da op en B-film af kaliber..

  T'hain10-12-19 22:18

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen