Dokumentar på vej om Robin Williams´ sidste dage

Den legendariske skuespiller tog sit eget liv i 2014, mens han døjede med en sjælden, dødsensfarlig hjernesygdom.

Det kom som et chok for mange, da Robin Williams blev fundet død den 11. august 2014 i en alder af 63 år. Det kom senere frem, at Williams var blevet ramt af en sjælden neurologisk lidelse kendt som Lewy Body, der er en aggressiv afart af demens, som bl.a. udløser depression, stress, angst, søvnløshed og hallucinationer.

Den hædrede Oscar-vinder havde inden sin død brilleret i talløse komedier og dramaer – såsom "Good Will Hunting", "Døde poeters klub", "Nat på museet", "Mrs. Doubtfire", "Hook" og Disneys "Aladdin", hvor Williams i sidstnævnte film lagde stemme til filmens uforlignelige lampeånd, Genie.

Læs også: Dwayne Johnson vil ære Robin Williams med sit "Jumanji"-remake

Og nu kommer en dokumentar om Williams, der netop stiller skarpt på skuespillerens sidste, sørgmodige dage: "Robin's Wish", som netop har fundet sig en distributør.

Instruktøren Tylor Norwood står bag filmen, som byder på nye interviews med dem, der var tæt på Williams i ugerne op til hans død – deriblandt Williams' enke, Susan Schneider Williams, samt instruktøren Shawn Levy.

Levy var den sidste person, der instruerede Williams foran kameraet, i "Nat på museet: Gravkammerets hemmelighed" fra 2014. Williams var efter sigende meget syg under optagelserne og havde svært ved at huske sine replikker.

"Når nogen tager sit eget liv, er der altid mere til historien"

Over for Deadline siger Susan: "Jeg er meget stolt af 'Robin's Wish', og jeg vil gerne takke alle, der spillede en rolle i produktionen og udgivelsen af filmen. Hele historien om, hvad Robin gennemlevede, blev afdækket under optagelserne, og filmen skildrer sandfærdigt det, som jeg og Robin kæmpede for i hans sidste leveår.

"For mange var det svært at forstå, hvorfor Robin valgte at forlade os. Når nogen tager sit eget liv, er der altid mere til historien. Denne film er det mere.

"Dette er Robins historie, det er vores historie, og det er på mange måder en universel historie – vi forstår alle sammen godt, hvad det vil sige at lede efter svar; at opleve kærlighed og sorg; og at opleve den heling, som holder os alle sammen kørende."

"Robin's Wish" udkommer på VOD den 1. september. Her på Moovy interviewede vi for få år siden instruktørerne bag "Aladdin", Ron Clements og John Musker, som 12 minutter og 29 sekunder inde i interviewet delte deres gode minder om Williams:

Kommentarer

Dokumentar på vej om Robin Williams´ sidste dage

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen