"Druk" er nomineret til en Golden Globe

Det danske drama har muligheden for at vinde en af filmverdenens mest prestigefyldte priser.

Tidligere i dag blev årets Golden Globe-nomineringer annonceret, og ovenpå filmens allerede anseelige internationale succes kommer det ikke som nogen overraskelse, at Thomas Vinterbergs "Druk" er blandt de fem nominerede i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film.

Hele tre Moovy-skribenter fremhævede ellers "Druk" som en af 2020's skuffelser, men filmen har solgt godt 800.000 biografbilletter herhjemme og har bl.a. vundet priser i Spanien og England, og mon ikke den også snart Oscar-nomineres?

Inden Oscar-uddelingen uddeles årets Golden Globe-stauetter – også i Hollywood. Vinderne udvælges af de 87 medlemmer af non-profit organisationen The Hollywood Foreign Press Association, HFPA, som alle er udenlandske kulturjournalister bosat i det sydlige Californien.

Læs også: Dansk journalist udløser vild retssag mod Golden Globe-organisationen

Mange håbede (og forventede) nok også, at Mads Mikkelsens præstation i "Druk" ville blive Golden Globe-nomineret, men filmen må altså "nøjes" med den ene nominering.

"Druk" er oppe imod den franske "La llorona", den italienske "La vita davanti a sé", den koreansksprogede "Minari" og den franske "Deux".

Årets Golden Globe-værter bliver makkerparret Tina Fey og Amy Poehler, som for fjerde gang agerer hosts. På grund af coronapandemien så optræder de to kvinder i hvert sit studie på hver sin side af USA. Der bliver altså tale om et virtuelt award show ligesom sidste års Emmy-uddeling.

En oversigt over alle årets nominerede titler og personer kan ses på den officielle Golden Globe-hjemmeside her.

Kommentarer

"Druk" er nomineret til en Golden Globe

 • ★★★★★1

  Skal i biografen og se den om en time, selv om Moovy.dk var skuffede over den. Satser på en ok film, selv hvis den er et stykker under Vinterbergs standard, for det tror jeg stadig kan være ret godt. :)  

  (Ja, biograferne er åbne her i Norge.)

  Lars! 3-02-21 19:34

 • 0

  Hvad syntes du så? Jeg var svært glad for den. :-) 

  The Paki Don 5-02-21 08:46

 • ★★★★★0

  Hvad syntes du så? Jeg var svært glad for den. :-) 

  Det var jeg også. Den blev siddende hos mig. I begyndelsen tænkte jeg "det her fungerer altså ikke helt", men så vandt den mig efterhånden og til sidst var jeg bare et stort smil. Ægteskabsdramaet ramte mig særlig hårdt

  og jeg tror aldrig et par sms'er har haft så stor effekt på mig i en film før, selv om det på en måde er billigt sluppet. 

  Jeg har aldrig været nogen speciel stor fan af Mads, men hold kæft han er i topform i den her. Bogstavelig talt ;) 

  Lars! 5-02-21 08:54

 • ★★★★★1

  Men både Festen og Jagten er selvfølgelig stærkere film. 

  Lars! 5-02-21 08:55

 • 0

  Ja, jeg tror, at Druk på sin vis er mere folkelig og hyggelig, selvom den selvfølgelig går ind og dykker ned i noget smerte. 

  Jagten sank jeg decideret længere og længere ned i mit biografsæde, da jeg så den...

  The Paki Don 7-02-21 18:27

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen