Dukkefilmen "The Dark Crystal" bliver til en ballet

Kampen om den mørke krystal mellem de godhjertede gelflinger og de nederdrægtige skeksier er på vej til de skrå brædder.

I 1982 udkom Jim Hensons bemærkelsesværdige fantasy-film "The Dark Crystal", der for længst er blevet en kultklassiker blandt fans af genren. Eventyret udmærkede sig blandt andet ved brugen af dukker og animatronics.

Så sent som i 2019 blev kampen om den mørke krystal til Netflix-serien "The Dark Crystal: Age of Resistance", som på trods af flotte anmeldelser og begejstrede fans blev skrottet efter blot en enkelt sæson

Læs også: "Dronninggambit" bliver til en musical

Nu har The Royal Opera House i London i forbindelse med 2021/22-sæsonen så annonceret, at en ballet baseret på det fascinerende univers er i støbeskeen.

Værket bærer titlen "The Dark Crystal: Odyssey" og beskrives som en familievenlig forestilling under ledelse af den anerkendte koreograf og instruktør Wayne McGregor. 

Det er uvist præcis, hvordan værket placerer sig tidsmæssigt i forhold til filmen og serien, men forestillingen vil blandt andet benytte sig af dukker og rekvisitter fra Jim Henson's Creature Shop. 

Den nøjagtige premieredato på "The Dark Crystal: Odyssey" er endnu ikke offentliggjort. 

Kommentarer

Dukkefilmen "The Dark Crystal" bliver til en ballet

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen