"Dune" og "Wonder Woman 1984" bliver formentlig udskudt

Coronavirussen bliver ved med at terrorisere filmselskabernes udgivelseskalender.

Filmbranchen kæmper stadig for at genvinde fodfæstet i en verden plaget af en grufuld pandemi. Talløse film, store som små, er blevet udskudt i løbet af året, og for mange film er fremtiden stadig uvis.

Det gælder bl.a. kommende storfilm som "Wonder Woman 1984" og Denis Villeneuves "Dune".

Christopher Nolans sci-fi-thriller "Tenet" udkom for nylig omsider i biograferne – både i og uden for USA. Det var den første potentielle blockbuster, der udkom under pandemien, men selvom filmen klarede sig relativt godt i bl.a. danske og asiatiske biografer, så indtjente den blot 20 mio. dollars på lidt over en uge i USA, hvor en tredjedel af biograferne stadigvæk er lukket.

Vi befinder os selvsagt i en helt unik situation, men en omsætning på 20 mio. dollars havde simpelthen været katastrofalt ringe før coronavirussens udbrud. Og derfor genovervejer filmselskaberne angiveligt udgivelsen af de biograffilm, som ellers skulle være udkommet her til efteråret og op til jul.

Læs også: Denis Villeneuve kæmper desperat for at færdiggøre "Dune" i tide

Ifølge Deadline vil Warner Bros. udskyde premieren på "Wonder Woman 1984", som ellers skulle være udkommet i start-oktober, til engang i november eller sidst i december.

Hvis det sker, så vil "Dune" formentlig samtidigt blive udskudt til engang i 2021. Det vil sikkert glæde filmens instruktør, Denis Villeneuve, som har talt åbenhjertet om, hvor svært det er for ham at færdiggøre filmen i tide.

Det er da også bemærkelsesværdigt, at de seneste trailers for "Wonder Woman 1984" og "Dune" ikke har nævnt nogen premieredatoer.

Ydermere rapporterer Deadline, at Marvels "Black Widow" formentlig også bliver udskudt, og at Pixar-filmen "Soul" måske udkommer direkte på Disney+ à la "Mulan".

Kommentarer

"Dune" og "Wonder Woman 1984" bliver formentlig udskudt

 • 0

  Jeg glæder mig afsindigt meget til WW1984, men jeg må nok indse, at den tidligst lander i biografen til jul - hvis den altså overhovedet ender i biografen.

  Hvis corona fortsætter, så bliver filmselskaberne nødt til at genoverveje om de enten skal køre med forskudte premieredatoer, så film fx godt kan komme til Europa og Asien uden nødvendigvis at lande i USA samtidig / tæt på samme dato eller, om alting bare skal på stream.

  Personligt håber jeg da på at kunne se de store film i biografen.

  steadi10-09-20 13:32

 • ★★★1

  JØSSES! Vi ender med 2 år+ tørke - gældende underholdning...

  What to do :-O

  ..nåeh-ja.. mangler stadig: Witcher 3(2015) Doom(2016) og Prey(2017)...dér er da lidt...Pheew

  Gasivodo11-09-20 00:41

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen