Duoen bag "LEGO Filmen" og "21 Jump Street" laver drama om coronavirussens udbrud i USA

Phil Lord og Christopher Miller er kendt for at lave spøgefulde komedier og animationsfilm, men deres næste projekt bliver anderledes alvorligt.

Tilbage i januar kom det frem, at filmmageren Michael Winterbottom laver en miniserie om Englands corona-respons i 2020, hvori "Tenet"-stjernen Kenneth Branagh skal spille premierminister Boris Johnson.

Der bliver med garanti lavet stakkevis af serier, dokumentarer og spillefilm om Covid-19 i de kommende år, og nu er endnu en af slagsen blevet annonceret, som gransker corona-responsen i USA: det autentiske drama "The Premonition".

Filmen tager afsæt i bogen "The Premonition: A Pandemic Story" af den amerikanske journalist Michael Lewis, som tidligere har skrevet bøgerne bag filmene "The Big Short", "The Blind Side" og "Moneyball".

Læs også: "The Martian"-manuskriptforfatter og "The Lego Movie"-instruktører laver sci-fi-storfilmen "Project Hail Mary"

Lewis' bog stiller skarpt på en række visionære mennesker inden for den medicinske verden, som forudså og advarede om pandemiens enorme omfang, allerede da virussen først begyndte at terrorisere Kina, og alt imens præsident Trump konstant nedvurderede faren ved den smitsomme virus.

Historien har tre hovedpersoner, som alle arbejdede i Det Hvide Hus sidste år: en biokemiker, en sundhedsekspert og en ansat hos de føderale myndigheder, som alle forsøgte at slå alarm og manøvrere uden om de skeptiske myndigheder. Man mener, at de tre menneskers indsats var med til at forhindre, at USA's dødstal blev markant værre, end det allerede er.

"The Premonition" betegnes som en thriller à la "Alle præsidentens mænd", og Phil Lord og Christopher Miller både producerer og instruerer filmen. Det er endnu uvist, hvem der skal skrive manuskriptet.

Vi ved heller ikke, hvornår "The Premonition" lander i biograferne, men Lord og Miller kaster sig formentlig over projektet, så snart de er færdige med at arbejde på sci-fi-filmen "Project Hail Mary" med Ryan Gosling i hovedrollen.

Kommentarer

Duoen bag "LEGO Filmen" og "21 Jump Street" laver drama om coronavirussens udbrud i USA

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen