Efter massiv kritik: Filmskolens rektor træder af

Ovenpå den ugelange blokade af Den Danske Filmskole har rektor Vinca Wiedemann besluttet sig for at stoppe.

Vinca Wiedemann har været en kontroversiel skikkelse på Den Danske Filmskole, siden hun blev rektor tilbage i 2014. Her er hun flere gange blevet kritiseret af kollegaer og elever for at forsøge på at skifte filmskolens fokus til mere akademisering med teori og analyse fremfor praksis og håndværk.

Kritikken spidsede for alvor til, da den mangeårige leder af dokumentarlinjen, Arne Bro, blev sendt hjem fra arbejde grundet en personalesag. Siden har rygtet om illoyalitet overfor rektoren svirret, og hjemsendelsen af den respekterede dokumentarleder fik bægeret til at flyde over hos eleverne.

Med massiv kritik og et krav om, at rektoren skulle gå af, har de studerende derfor nedlagt undervisningen og blokeret skolen den seneste uges tid. I en åben erklæring har eleverne også fået støtte fra mere end 800 personer fra tv- og filmbranchen, hvor profilerede navne som Jørgen Leth, Jesper Christensen, Iben Hjejle, Nikolaj Arcel, Peter Albrechtsen, Victoria Carmen Sonne og Niels Arden Oplev har delt deres kritik af skolens ledelse.

vinca wiedemann trækker sig

Vinca Wiedemann har under den seneste tids tumult inviteret til dialog og samarbejde, men lader nu til at have accepteret, at en fremtid som rektor på Den Danske Filmskole ikke synes mulig. Derfor er Vinca Wiedemann i dag blevet enig med Kulturministeriet om at trække sig fra sin post. Kulturminister Rasmus Prehn udtaler i en pressemeddelelse:

"Situationen på Filmskolen er uholdbar. Skolen har brug for opbakning fra elever, lærere og branchen. Den opbakning er der desværre ikke længere. Det er både rektor Vinca Wiedemann og Kulturministeriet enige om. Derfor stopper Vinca Wiedemann nu som rektor. Uanset at Vinca Wiedemann har ydet en stor indsats, så må personspørgsmål ikke komme i vejen for Filmskolen og dansk films fremtid. Nu er der brug for, at lærere, elever og ledelse finder sammen om deres skole igen."

I mellemtiden har tv-producenten Bo Damgaard stillet sig selv til rådighed som konstituerende rektor på skolen, indtil der findes en ny til posten. Vinca Wiedemann selv fortæller igennem en presseudtalelse fra Den Danske Filmskole, at hun har været stolt af skolens udvikling, og at den altid vil stå hendes hjerte nær.

Kommentarer

Efter massiv kritik: Filmskolens rektor træder af

 • ★★★0

  Sådan! Hendes projekt har været fuldstændigt sindssygt.

  Dolphinfriendly22-11-19 15:08

 • ★★★★0

  Sådan! Hendes projekt har været fuldstændigt sindssygt.

  Det lyder sådan.

  Bruce22-11-19 15:25

 • 0

  Mnjah, var det ikke noget 86 ud af 90+?

  SÅ er der måske et eller andet "skævt"*?! Er EJ kunstner, så hva' ved Jeg.

  *Diplomat-tale?

  Gasivodo23-11-19 03:59

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen