Eksplosiv trailer til verdens første POV-actionfilm

Crowdfunding-projekter behøver ikke kun at være revolutionerende cykellåse og alt-i-en skuldertasker - flere og flere uafhængige film bliver støttet økonomisk via bl.a. Kickstarter og Indiegogo. En af de mest opsigtsvækkende titler netop nu er "Hardcore" - verdens første POV (Point of View) actionfilm, der umiddelbart bedst kan beskrives som en vanvittig blanding af "Crank" og "Call of Duty"-computerspillene.  

Set igennem øjnene på Henry - en cyborg med hukommelsestab - går jagten ind på at finde Henrys kidnappede kone. Heldigvis får han hjælp af Jimmy (Sharlto Copley, kendt fra bl.a. "District 9"), og i fællesskab får de vendt godt op og ned på Moskvas gader og stræder.

"Hardcore", som har verdenspremiere på Toronto Film Festival lørdag aften, er Ilya Naishullers første spillefilm. Den russiske instruktør har dog tidligere gjort sig bemærket, da han i 2013 sikrede et viralt hit med musikvideoen "Bad Motherfucker" fra Biting Elbows. Se traileren nedenfor:

Kommentarer

Eksplosiv trailer til verdens første POV-actionfilm

 • ★★★★0

  Kan godt huske da jeg så crowdfounding traileren første gang, virkede ganske intressant, men lidt i tvivl om det kan holde en hel film, og så ser Go pro filmet arme bare lidt sjove ud, med den vidvinkel de har tæt på.Men den skal da nok være visuel sjov og se, musik video'en var ganske fed filmet, som han lavede tidligere. Men ja nu må vi se, skal da ses en gang, hvertfald.

  Elwood12-09-15 22:21

 • ★★★★★★0

  Hah, den ser ret vild ud. Men jo, det bliver interessant at se, om man kan udholde det perspektiv igennem en hel film.

  Zero Cool13-09-15 00:13

 • ★★★0

  Det er nu forsøgt tidligere med POV. Tilbage i 1947, blev Robert Montgomerys film noir "Lady in the Lake" forsøgt optaget på den måde - hvilket så langt fra var vellykket. Overhovedet. :) 

  Tiden er bestemt en anden, særligt med den åbentlyse computerspilæstetik - og det er næsten for oplagt andet end at afprøve det.

  Dolphinfriendly13-09-15 04:15

 • ★★0

  Det ville jeg ikke kunne holde ud at kigge på - og her mener jeg ikke kun 1-2 timers POV, men også alle de hjernedøde ting der foregår med mennesker der opfører sig eller reagerer som pc-figurer i et af de der skyde-spil.

  BN13-09-15 12:16

 • ★★★★★0

  Det her kan nok godt give mig kvalme i løbet af få minutter. Tænk hvis den i tillæg var i 3D. Jeg tror, der er gode grunde til, at andre ikke har forsøgt at lave denne film tidligere. 

  Lars!13-09-15 12:23

 • ★★★★★★0

  Det er faktisk et aspekt, jeg slet ikke havde tænkt, altså kvalme. Når man spiller FPS på computeren, er der en vis procentdel af gamere derude, der oplever "køresyge" når de spiller. Det hænger ofte sammen med Field Of View (jeg kan ikke lige komme på det danske ord) er meget snævert. På en spillekonsol er det sjældent et problem, men sidder man relativt tæt på skærmen, kan man opleve det og de fleste spil understøtter, at man kan ændre på dette.

  Jeg kunne sagtens forstille mig, at sådan en film ville give nogle af de samme problemer, fordi hjernen netop oplever det som, at man selv oplever hvad man ser på skærmen.

  Zero Cool13-09-15 12:29

 • ★★★★★0

  Jeg spekulerer på, om følelsen af manglende kontrol også bidrager til kvalmen. I computerspil er det jo interaktivt, og du styrer selv bevægelserne, og derfor er din hjerne forberedt på dem. I denne film kommer det dog til at være en oplevelse af at blive kastet ufrivilligt rundt. Det er også derfor, at man anbefaler folk, der let får køresyge, at sidde, så de kan se ud af forruden - så ser de hvad som kommer (at bilen/bussen snart skal dreje skarpt, etc.) og dette reducerer symptomerne. 

  Lars!13-09-15 12:51

 • 0

  Well, de 5 minutter (eller hvor længe det nu var) i Doom fungerede i hvert fald glimrende for mig uden nogen form for kvalme - så, tjo, hvorfor ikke?

  moulder66613-09-15 13:30

 • ★★★0

  Enig med BN, sådan som folkene reagere, ligner noget taget ud fra et spil, det samme synes jeg også om den måde det er sat op på, + historien.

  Ellers er jeg stadig frisk på at se filmen, især i 3D. Dog tvivler jeg på at jeg kan se filmen til ende, uden pauser, følte mig lidt rundtosset efter at have set traileren.

  MOVIE100013-09-15 18:31

 • ★★★0

  Enig med BN, sådan som folkene reagere, ligner noget taget ud fra et spil, det samme synes jeg også om den måde det er sat op på, + historien.

  Ellers er jeg stadig frisk på at se filmen, især i 3D. Dog tvivler jeg på at jeg kan se filmen til ende, uden pauser, følte mig lidt rundtosset efter at have set traileren.

  MOVIE100013-09-15 18:34

 • ★★★★0

  Det der som regel gir folk kvalme af det jeg har hørt fra folk som døjer med det, er hvis der f.eks. er et spil, hvor du fare rundt og hoppe osv. tag Mirros Edge  f.eks. hvis ikke der er et fix punkt, form for sigtepunkt i midten af skærmen, selv omd et ikke er en skyder, (det kan slåes fra og til) så kan det være med med til og give folk kvalme, det er, det jeg har hørt fra dem jeg kender som døjer med det i nogen spil.Men som sagt i første kommentar, jeg har svært ved og se, hvordan det her kan fungere en hel film igennem, fordelen ved en musik video er de er relativ korte, og så kan man nå og tage det hele ind som man ser, hvor den her film, jeg vil nok blot sidde Argg Argg det meste af tiden ala. Jason Statham fra Crank :)

  Elwood13-09-15 19:28

 • ★★★★★0

  Det kan vel godt fungere, men det skal være en dygtig instruktør bag, og det ligner det umiddelbart ikke ud fra traileren at bedømme.

  David Lund13-09-15 19:40

 • ★★★0

  Jeg giver den sgu gerne en chance. Synes det ser pænt sjovt ud.

  gi-jones13-09-15 20:31

 • ★★★0

  Hvis det er ligeså fornøjelig som musikvideoen, skal "Hardcore" sgu nok blive en oplevelse værd.

  Dolphinfriendly13-09-15 21:27

 • ★★★★★0

  Crank giver mig kvalme. Dog ikke bare pga. kameraarbejdet. 

  Lars!13-09-15 21:33

 • ★★★★★0

  MOVIE1000, du skal nok ikke satse på 3D. Det kræver nok lidt mere budget end hvad crowdfunding kan give. 

  Lars!13-09-15 21:34

 • ★★★0

  Jeg konventer bare tvèt til 3D, ikke altid resultatet bliver lige godt, men prøves skal det :D

  MOVIE100013-09-15 21:58

 • 0

  For nyligt så jeg gyseren Grace som havde religiøse undertoner, og som netop havde POV. 

  Interessant koncept, men filmen skal helst bæres af historien og IKKE POV. 

  misuma13-09-15 23:33

 • 0

  Jeg glæder mig sgu! Det er dejligt højrøvet, at den kalder sig selv en film, der vil adskille sig fra en generation (forhåbentlig ikke på den der Gigli måde), men forsøget er værd at hylde og så håber jeg, at filmen i sidste ende bliver værd at hylde. :-)

  The Paki Don13-09-15 23:38

 • ★★★0

  Det er lidt en sjov ting med POV, hvis vi skulle se en hel film kun med POV, virker det vel kun i nogle genrer, her forestiller jeg mig, krigsfilm, action, sci-fi eller gysere (En gyser, hvor en af scenerne er i en tandlæge stol), tror i at POV vil fungere i komedier, romantiske, dramaer, thrillere, western eller en helt anden genre?

  MOVIE100014-09-15 10:18

 • ★★0

  Jeg fik det skidt af bare at se traileren (pga kamera arbejdet), så jeg springer denne over

  Tiany15-09-15 20:06

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen