"En frygtelig kvinde" runder imponerende 100.000 solgte billetter

Én af det sidste års mest omdiskuterede danske film fortsætter med at hitte hos biografpublikummet og nåede i weekenden en imponerende milepæl.

Blot tre uger efter premieren 1. juledag er Christian Tafdrups komedie "En frygtelig kvinde" stormet forbi 100.000 solgte biografbilletter. I weekenden solgte den 23.189 billetter og har indtil i dag solgt helt præcis 106.357 billetter.

Det har i det hele taget været en flot uge for filmen, hvor den både lå nr 1. på biograflisten flere dage i træk og blev nomineret til en række Robert- og Bodil-statuetter, bl.a. for Bedste film og Bedste kvindelige hovedrolle.

Distributionschef Frederik Honoré fra Nordisk Film udtaler i en pressemeddelelse:

"Det er fantastisk flot, at 'En frygtelig kvinde' klarer sig så flot i biograferne. Den må med rette kaldes én af filmåret 2017's store positive overraskelser. Sammen med biografssucceser som Fenar Ahmads 'Underverden' og Avaz-brødrenes 'Mens vi lever' repræsenterer 'En frygtelig kvinde' en ny type dansk film i 2017, hvor ungt sprudlende talent foran og bag kameraet og viljen til at fortælle historier på nye, spændende måder går hånd i hånd med en stærk publikumsappel. Det lover godt for dansk film i 2018, hvor andre unge talenter står på spring med nye spændende biograffilm."

Se også: Moovy TV: "Forældre"-interview med instruktøren Christian Tafdrup

"En frygtelig kvinde" er et komediedrama om alt det frygtelige, kvinder kan gøre mod mænd i et moderne parforhold, set gennem mandens øjne. Da Rasmus møder Marie, er han sikker på, at han har mødt kvinden i sit liv. Men der går ikke lang tid, før hun viser sig som et besidderisk og manipulerende væsen, der snedigt piller ham fra hinanden.

"En frygtelig kvinde" er Christian Tafdrups anden spillefilm. Tafdrup spillefilmsdebuterede med "Forældre", der indhentede Tafdrup en Robert for Bedste instruktør og en Bodil for Bedste manuskript. Filmen er desuden nomineret til Nordisk Råds Filmpris 2017.

Kommentarer

"En frygtelig kvinde" runder imponerende 100.000 solgte billetter

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen