Engelsk tv-station latterliggøres for at vise "Emoji Filmen" – i stedet for dronningens begravelse

Channel 5 var den eneste public service-kanal, som ikke viste dronning Elizabeths begravelse i går. Mange vil nok mene, at kanalen viste noget endnu mere trist...

Ovenpå halvanden uges intensiv mediedækning siden dronningens død den 8. september blev Elizabeth II endelig stedet til hvile i går i London.

Og i England har mange store tv-stationer og alskens aviser praktisk talt udelukkende fokuseret på forberedelserne til (og udførelsen af) Elizabeths nu overståede begravelse. BBC One, landets største licensdrevne tv-station, har endda stadig ikke genoptaget sit traditionelle dagsprogram.

Men i går – mens både BBC One, BBC Two, ITV og Channel 4 beskæftigede sig med begravelsen – valgte Channel 5 at tilbyde de sørgende britiske tv-seere et noget uventet alternativ: den udskældte animationsfilm "Emoji Filmen" (originaltitel: "The Emoji Movie") fra 2017.

Læs også: "Emoji Filmen" er den første film i 35 år, der bliver udgivet i Saudi-Arabien(!)

Channel 5, som ejes af det amerikanske massemedie- og underholdningskonglomerat Paramount Global, er vel at mærke en public service-kanal, så de fleste havde nok ventet, at den også ville transmittere dronningens bisættelse.

Og selvfølgelig drukner Twitter allerede i muntre reaktioner på Channel 5's beslutningstagen – flere af dem har Variety samlet her.

"Jeg kan slet ikke stoppe med at tænke på, at 'Emoji Filmen' vises på Channel 5, mens begravelsen foregår," skrev en bruger. Mens en anden bruger på fornem vis sammenvævede gårsdagens to store tv-begivenheder:

"Det er følelsesladet at følge med, og vi kommer aldrig til at opleve noget lignende. Noget så unikt og kulturet betydningsfuldt. Men jeg håber altså alligevel, at de laver en fortsættelse til 'Emoji Filmen'."

Skuespilleren Lucia Keskin skrev: "Idet Hendes Majestæt bliver stedet til hvile, vælger befolkningen at standse op og sørgmodigt udvise respekt ved at se 'Emoji Filmen' på Channel 5."

"Emoji Filmen" blev nedsablet af praktisk talt alle kritikere, da den udkom for en håndfuld år siden. Til gengæld blev filmen et finansielt hit med en global indtjening på 218 mio. dollars mod et budget på blot 50 mio. dollars. Det var dog næppe denne selvfede skuespillers fortjeneste:

Kommentarer

Engelsk tv-station latterliggøres for at vise "Emoji Filmen" – i stedet for dronningens begravelse

  • ★★★★★★1

    Skrighals, og en skrækkelig latter - du burde kunne drive det vidt :-)

    Wayne20-09-22 08:18

  • ★★★★★0

    De kunne også ha valgt at vise Dronningens Corgi.

    Elwood20-09-22 08:39

  • 0

    Valget af film kan diskuteres, men respekt til kanalen for ikke at vise den begivenhed. Begravelse som underholdning, fy for helvede. Og at monarkiet er symbolet på ulighed gør det ikke bedre.

    ZimaBlue20-09-22 11:01

  • 0

    Er Dronning Elizabeth død?

    TheRealLukeSkywalker20-09-22 12:00

  • ★★★★★2

    Er Dronning Elizabeth død?

    Dunno. Har bare haft Emoji-filmen kørende på repeat de seneste uger...

    The Insider20-09-22 12:04

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen