Episk dansk kærlighedsdrama fra 1. Verdenskrig bliver en realitet

"I krig & kærlighed" bliver den første danske spillefilm fra perioden under 1. Verdenskrig.

Fridthjof Film skriver i en pressemeddelelse, at planerne om at lave et episk kærlighedsdrama baseret på virkelige hændelser under 1. Verdenskrig nu bliver virkelighed. Filmen er skrevet af instruktør Kasper Torsting, der har haft held med at tiltrække skuespillere som biografaktuelle Sebastian Jessen ("Mens vi lever"), Rosalinde Mynster, Thure Lindhardt, Natalie Maduenõ og Ulrich Thomsen.

"I krig & kærlighed" begynder optagelser i februar i Sønderborg, hvor den også får gallapremiere på 100-årsdagen for afslutningen på 1. Verdenskrig 11. november 2018. Filmen får biografpremiere over hele landet 15. november 2018.

Om filmen

Da Esben (Sebastian Jessen) fingerer sin egen død, er det for at flygte fra krigen og blive forenet med sin elskede kone Kirstine (Rosalinde Mynster) og deres søn Karl efter tre år. Men alt er ændret i hans fravær... En charmerende tysk officer har overtaget rollen som familiefar og bejler kraftigt til Kirstines hjerte. I skjul på sit eget loft bliver Esben vidne til dette mareridt og må sætte alt ind for sin overlevelse, kærligheden og at redde familien.

Instruktør Kasper Torsting siger om filmen: "'I krig & kærlighed' er et episk og brutalt kærlighedsdrama, der stiller spørgsmålet: Hvor langt er du villig til at gå for at redde dit liv, dit ægteskab og din ære? Og hvor langt kan relationen mellem to, der elsker hinanden, egentlig strækkes?"

Torsting og producer Ronnie Fridthjof har sammen udviklet filmen, og visionen bag filmens univers kalder de for "episk realisme".

"'Episk realisme' handler for mig om ambitionen om den store fortælling, der samtidig er solidt forankret i det nære og autentiske. Det valg føles rigtigt i en fortælling, der handler om et menneske, der er splittet mellem sine traditionsbundne idealer og den moderne virkelighed, der trænger sig på," siger Kasper Torsting.

6000 dræbte sønderjyder under 1. Verdenskrig

Mere end 30.000 sønderjyder drog afsted under 1. Verdenskrig. Over 6000 af dem blev dræbt. "Den store krig" er den blevet kaldt ude i verden. Mange danske historikere kalder den "den glemte krig". Sønderjyderne kæmpede i tysk uniform, men hjertet bankede for Danmark.

Kommentarer

Episk dansk kærlighedsdrama fra 1. Verdenskrig bliver en realitet

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen