Er Deckard en replicant? "Blade Runner 2" giver måske svaret

Lige siden Ridley Scotts "Blade Runner" udkom i 1982, har det været livligt debatteret blandt filmens fans, om replicant-jægeren Deckard (Harrison Ford) var menneske eller selv replicant. Nu kan diskussionen måske snart få en ende, idet instruktøren bag "Blade Runner 2", Denis Villeneuve, fortæller, at det bl.a. vil være noget af det, den kommende film vil omhandle.

Selvom Ridley Scott tidligere har slået fast, at Deckard uden tvivl er en replicant, vil Villeneuve ikke selv ud med svaret på det meget omdiskuterede spørgsmål. Han fortæller dog, at filmen vil se på dette: "Jeg elsker et mysterie... jeg elsker tvivlsspørgsmål. Jeg vil bare sige til fansene, at vi vil tage hånd om det mysterie."

Harrison Ford vender tilbage i rollen som Rick Deckard i filmen, der starter optagelser i sommeren 2016.

Kommentarer

Er Deckard en replicant? "Blade Runner 2" giver måske svaret

 • 0

  For mig der kun har set Final Cut-versionen, er der ingen tvivl om at Deckard er replikant. Jeg synes det er et spændende instruktørvalg, så tror faktisk, det kan blive rimelig godt, hvis filmen formår at have samme filosofiske tyngde og visuelle tvetydighed.

  benjamin5114-09-15 13:59

 • ★★★★★★0

  Jeg er i bedste fald meget skeptisk, når det kommer til denne film. "Blade Runner" er min absolutte favoritfilm og når man har i tankerne, hvor velanset den er i dag, forstår jeg virkelig ikke, at man tør at lave en efterfølger.

  En genfortolkning af bogen ville give mere mening, da bogen ikke følges voldsomt tæt eller man kunne lave en helt ny film i universet, i retning af Blade Runner-spillet eller i retning af tegnserierne. Det er sgu pænt risikabelt at pille ved noget, som folk elsker så højt og som står fint på egne ben.

  Zero Cool15-09-15 09:54

 • ★★★★★0

  "You know how I can see that you're a replicant? Because Scott confirmed it." 

  Lars!15-09-15 10:29

 • 0

  #2 det lykkedes da fint med Tron Legacy :) som en undtagelse selvfølgelig 

  Geekalot15-09-15 11:21

 • ★★★★★★0

  Tjo, men "Tron" har aldrig været en klassiker, så sammenligningen holder ikke helt vand.

  Zero Cool15-09-15 11:34

 • 0

  Om Tron ikke er en klasikker, vil jeg ikke helt give dig ret i :)

  Geekalot15-09-15 11:58

 • ★★★★★★0

  Jeg tror du skal lede længe efter folk, der betragter "Tron" som en klassiker. Den tjente ikke supergode penge i biografen, men har fundet et publikum efter - det har den tilfælles med "Blade Runner", men det er så også hvor sammenligningen stopper.

  "Tron" er ikke næsten universelt elsket, den har aldrig fået specielt gode anmeldelser, hverken da den kom ud eller efter og det bliver nok pænt svært at finde den på en top-liste, uanset om vi taler den salgs som IMDb og Rotten Tomatoes står får, eller toplister af anmeldere. Og dertil kommer, at den ikke engang er specielt populær.

  Jeg kan helt sikkert gode lide "Tron", men mit indtryk er, at den mere lever på nostalgi-faktoren end ret meget andet, lidt ligesom en del andre Disney-produktioner fra dengang. At Disney så klasker "klassiker" på alt hvad de nogensinde har lavet, betyder bestemt ikke, at det er et faktum.

  Zero Cool15-09-15 12:14

 • ★★★★★0

  Tron er mere et kulthit end en klassiker. Lidt ligesom Krull. Selvom Krull bør anses som en klassiker og være universelt elsket naturligvis.

  David Lund15-09-15 16:16

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen