Eventyrfilmen "Valhalla" får premiere til næste år - se de nye billeder!

Holdet bag "Underverden" er netop kommet med nyt om filmatiseringen af den legendariske tegneserie – og det første kig på bl.a. Quark.

Nu er det endeligt offentliggjort: Fenar Ahmads kommende eventyrfilm "Valhalla" får premiere 10. oktober 2019. Optagelserne er allerede gået i gang på Filmstationen i Værløse, Kirke Saaby, Skåne i Sverige, Island og Norge.

Mangeårig drøm går i opfyldelse

Live-action-eventyrfilmen er baseret på den legendariske danske tegneserie "Valhalla" fra 1979 og tegnefilmen af samme navn fra 1986. Som den dengang dyreste danske tegnefilm nogensinde blev den også en stor publikumssucces med næsten 600.000 solgte billetter. Nu realiserer Fenar Ahmad sin mangeårige drøm om at skabe sin helt egen live-action fantasyfilm baseret på forlæggene. Han udtaler i en pressemeddeelse:

"Det er én af de mest fantastiske eventyrfortællinger, jeg har læst som barn og set som tegnefilm, og jeg har altid haft en drøm om at skabe en episk eventyrfilm om de nordiske guder. På mange måder betragter jeg sagaerne om de nordiske guder som Skandinaviens grundfortælling og en rejse tilbage til vores ophav. Samtidig synes jeg også, at filmen passer enormt godt til netop vores tid. Vi sidder med alle vores skærme og telefoner og er mere og mere afkoblet fra naturen. Og 'Valhalla' er netop en film, der foregår i naturen og er optaget i den skandinaviske natur i Danmark, Sverige, Norge og på Island."

Se også: Moovy TV - "Underverden"-interview med Dar Salim og Fenar Ahmad

STÆRK BESÆTNING

Fenar Ahmad har allieret sig med en stor del af kræfterne foran og bag kameraet fra sine første to spillefilm, "Ækte vare" og "Underverden". Roland Møller fører an som tordenguden Thor og Dulfi Al-Jabouri som Loke, mens der er debut til musikproduceren Reza Forghani som jætten Quark.

Som de to vikingebørn Røskva og Tjalfe ses Cecilia Loffredo og Saxo Moltke-Leth, og så vender Sanne Salomonsen tilbage til dansk film for første gang siden "Forræderne" i 1983. Salomonsen skal spille Elle, den livsfarlige moder til jættekongen Udgårdsloke, der er Thor, Odin og de andre guders hovedfjende.

I øvrige roller medvirker bl.a. Asbjørn Krogh Nissen som Odin, Jacob Lohmann som Tyr, Stine Fischer Christensen som Frigg, Andreas Jessen som Balder, Ali Sivandi som Skrymer samt Patricia Schuman og Bjørn Fjæstad som børnenes forældre.

Holdet bag filmen

Fenar Ahmad har skrevet manuskriptet sammen med Adam August, som han også samarbejdede med på "Underverden". Filmen er fotograferet af Kasper Tuxen og klippet af Kasper Leick, mens musikken er komponeret af Jens Ole Wowk McCoy.

"Valhalla" har et budget på 34,3 mio. kr. og distribueres herhjemme af Nordisk Film. En række nye billeder fra filmen kan ses herunder.

Kommentarer

Eventyrfilmen "Valhalla" får premiere til næste år - se de nye billeder!

 • ★★★0

  Håber filmen bliver god, men jeg synes godt nok ikke billede 3 ser alt for lovende ud. Det ligner lidt at de havde været en tur i Dragons Lair og købt et sæt tænder, en paryk og så et kostume til en omgang rollespil. Forhåbentligt ser det bedre ud i den endelige film.

  Om ikke andet så giver det mig lyst til at gense tegnefilmen. Jeg elskede den film som barn. 

  Fløjter nu denne melodi.

  Essal 5-09-18 16:20

 • ★★★0

  Modigt projekt, med især et spændende cast. Jeg er virkeligt spændt på Ahmad får ud af det.

  Dolphinfriendly 5-09-18 17:39

 • ★★★★★0

  Quark kan kun gå gal. 

  Lars! 5-09-18 18:24

 • ★★★★★0

  Quark kan kun gå gal. 

  Jeg tænkte det samme. Havde håbet på, at de havde fjernet ham fra filmen.

  David Lund 5-09-18 21:07

 • 0

  Tænker også lidt det kan gå galt. Taget udfra billedet i nyheden, ligner han lidt et comic relief alá Jar Jar :(

  Nagash 5-09-18 22:29

 • ★★★0

  Der er stadig lang tid til, men ud fra billederne (dem her og fra settet), så er jeg sgu skuffet, og Quark er bare en ud af mange ting der bare virker forkert. 

  Men Sanne Salomonsen som Udgårdslokes mor, er sgu ret sjovt castet, det skal nok blive sjovt at se hende og Roland danse. 

  MOVIE1000 5-09-18 22:54

 • 0

   Dulfi som Loke....Awesome :-) Han var et stort lyspunkt i både Nordvest og Underverden. Han har masser af charme og super god komisk timing. Jeg kan sagtens se ham i rollen. Så mangler vi bare Zlatko Buric som Udgårdsloke.

  Sluppermand 6-09-18 16:55

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen