Fans sviner Ernest Clines "Ready Player Two"

Steven Spielberg filmatiserede Clines "Ready Player One" forrige år, men noget tyder på, at der ikke bliver en stor efterspørgsel på en filmfortsættelse.

Tilbage i juli kunne vi rapportere, at forfatteren Ernest Cline var i gang med at arbejde på en fortsættelse til sin enormt succesfulde sci-fi-roman "Ready Player One", som Spielberg omdannede til en relativt succesfuld film i 2018.

"Ready Player One" udspiller sig i år 2045. Her tilbringer størstedelen af befolkningen det meste af fritiden i OASIS: En virtual reality-parallelverden, hvor tilværelsen nu går ud på – via spil – at udleve alverdens drømme og deltage i konkurrencer, der kan gøre spillerne til millionærer og superstjerner.

"Ready Player One"-filmen indtjente 583 mio. dollars på verdensplan, og således er det slet ikke usandsynligt, at der bliver givet grønt lys til en filmfortsættelse. Eller...?

Læs også: "Ready Player One"-forfatters ruminvasionsroman skal også filmatiseres

Måske får filmselskabet kolde fødder, når de læser reaktionerne på Clines "Ready Player Two", som netop er udkommet. Movieweb har samlet en hel del af dem, og andre medier har også rapporteret om den udbredte utilfredshed over bogen.

Mange fans klandrer Cline for at have kopieret sin første bog i en sådan grad, at man nærmest skulle tro, der var tale om en parodi. Igen skal hovedpersonen, den unge gamer Wade, af sted på en virtuel skattejagt for at finde et gemt, såkaldt easter egg i bøgernes virtuelle spilverden.

Andre fans mener, at bogen tydeligvis kun er blevet skrevet for at sikre, at der bliver lavet en filmatisering, således at Cline kan tjene endnu flere penge. Den reaktion skyldes især, at "Ready Player Two" har endnu flere referencer til ældre popkultur – deriblandt spil, film og tv-serier – end sin forløber.

Kommentarer

Fans sviner Ernest Clines "Ready Player Two"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen