"Fantastic Beasts"-seriens fremtid hænger i en tynd tråd

Ifølge et førende amerikansk filmmedie så får vi måske ikke de lovede 4. og 5. kapitler af J.K. Rowlings seneste (og skandaleombruste) fantasysaga.

I sidste uge landede "Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder" i de danske biografer, og herhjemme fik filmen naturligvis stor opmærksomhed, idet danske Mads Mikkelsen spiller filmens skurk: den gemene troldmand Gellert Grindelwald.

Filmen får først amerikansk biografpremiere i morgen, fredag, og selskabet bag filmen, Warner Bros., holder angiveligt vejret og krydser samtlige fingre og tæer for, at filmen ikke underpræsterer gevaldigt ved billetlugerne på linje med filmens umiddelbare forgænger, "Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser" fra 2018.

For selvom den film indtjente lige knap 655 mio. dollars på verdensplan, så havde den kostet svimlende 200 mio. dollars at producere og formentlig mindst lige så meget at promovere, og den blev revset af både de fleste kritikere og fans af "Harry Potter"-universet – filmen klarede sig i øvrigt dårligere end alle de otte "Harry Potter"-film, som udkom i årrækken 2001-2011.

Læs også: Daniel Radcfliffe er pinligt berørt over sit "Harry Potter"-skuespil

I en længere, dybdeborende artikel om fantasy-franchisens fremtid fastslår USA's nok største filmmedie, Variety, at Warner Bros. overvejer at skrinlægge de ellers planlagte (og annoncerede) 4. og 5. kapitler af "Fantastiske skabninger"-filmsagaen, som udfolder sig flere årtier før "Harry Potter"-filmene.

Manuskriptet til film 4 er faktisk ikke engang blevet skrevet, og den får kun grønt lys, hvis "Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder" overpræsterer ved billetlugerne over hele kloden.

Og Warner Bros. føler åbenbart, at sandsynligheden for sådan en uventet succes er forsvindende lille – bl.a. på grund af alle de skandaler, der har ramt flere af seriens skabere og medvirkende den seneste tid.

Netop Mads Mikkelsen overtog Johnny Depps rolle foran kameraet, idet Depp blev fyret ovenpå en tabt retssag, der drejede sig om Depps betændte forhold til ekshustruen/skuespilleren Amber Heard ("Aquaman") – en kontroversiel sag, som snart genoptages hos de amerikanske domstole.

Derudover er Rowling selv blevet en kontroversiel skikkelse ovenpå flere års omstridte kommentarer om transkønnede. Og så er en anden af filmens skuespillere, Ezra Miller, for nylig blevet anholdt efter et overfald i en karaokebar på Hawaii. Det er ikke Millers første sammenstød med ordensmagten, og derfor har Warner Bros. efter sigende sat alle planlagte projekter med Miller på pause – inklusive flere potentielle superheltefilm, hvori Miller ellers skulle have gentaget rollen som The Flash, som han spiller i næste års "The Flash".

Som Variety også fastslår, så har kontroverserne om Miller og Rowling påvirket PR-arbejdet på "Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder" kraftigt, idet de har tvunget filmselskabet til at skrue ned for mængden af interviews og andre PR-relaterede begivenheder pga. frygten for, at alle disse "uheldige episoder" får mere plads i rampelyset og således potentielt skader filmens indtjening.

Som sagt udkommer den tredje "Fantastic Beasts"/"Fantastiske skabninger" i morgen i USA's biografer, så efter den kommende weekend bliver vi sikkert meget klogere på, om "Harry Potter"-filmuniverset snart bremses med et enkelt trylleslag.

Kommentarer

"Fantastic Beasts"-seriens fremtid hænger i en tynd tråd

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen