"Fede fritimer"-stjernen Dustin Diamond er død, 44 år gammel

En ondartet kræftsvulst har taget livet af skuespilleren, som blev verdenskendt som den elskværdige nørd Screech i ungdomsserien "Fede fritimer".

I 1990'erne var ungdomsserien "Fede fritimer" (med originaltitlen "Saved by the Bell") en kæmpe seersucces i både USA og Danmark.

I serien følger man en række unge kammerater på en amerikansk high school – en af dem er nørden Samuel Powers med tilnavnet Screech, som blev spillet af Dustin Diamond, som døde af kræft mandag morgen lokal tid på et hospital i Florida. Han blev blot 44 år gammel.

Diamond fik kræftdiagnosen for blot tre uger siden. Skuespillerens agent, Roger Paul, konstaterer i en officiel udmelding:

"På de tre uger spredte kræften sig hurtigt gennem hans krop. Sygdommen udviste kun nåde ved at være skarp og hurtig. Dustin led ikke. Han blev ikke plaget af smerter. Det er vi taknemmelige for."

Diamond fik sin ikoniske glansrolle meget tidligt i karrieren. Han var blot 22 år, da "Fede fritimer" begyndte på tv, og han var så populær, at han tilmed dukkede op i de to spin-offs "Saved by the Bell: The College Years" og "Saved by the Bell: The New Class". Han dukkede dog ikke op i den nye "Saved by the Bell"-serie, som fik tv-premiere sidste år.

Diamonds karriere gik dog ned ad bakke i kølvandet på de serier. Han indspillede en sex-hjemmevideo, medvirkede i "Big Brother" og tilbragte fire måneder i fængsel i 2015 efter et knivstikkeri året forinden. I 2016 blev han arresteret igen efter at have overtrådt reglerne for sin prøveløsladelse.

Roger Paul udtaler endvidere: "Vi ved godt, at de fleste ikke betragter Dustin som en velrenommeret person. Men han havde oplevet en hel del tumult og hjertesorg. Han var en humørfyldt og energisk person, hvis store lidenskab var at få andre til at grine."

Kommentarer

"Fede fritimer"-stjernen Dustin Diamond er død, 44 år gammel

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen