Film om "Star Trek"-skaberen Gene Roddenberry er på vej

Forleden ville den legendariske, afdøde tv-producer have kunnet fejre sin 100-års fødselsdag.

Tilbage i september 1966 blev det allerførste afsnit af "Star Trek" transmitteret på amerikansk tv. Dengang havde ingen turdet spå, at "Star Trek" 55 år senere ville være er en af klodens allerstørste franchises, der (i skrivende stund) spænder over 13 spillefilm, 9 tv-serier og talløse spil, tegneserier og bøger.

Men den visionære fortæller Gene Roddenberry troede i allerhøjeste grad på sin store tv-satsning – og på den positive fremtid, som serien skildrede, hvor menneskeheden ikke længere bakser med hungersnød, krig, intolerance eller ulighed.

Roddenberry havde endda oplevet menneskehedens skyggesider på klos hold som hhv. jagerpilot og politibetjent, men alligevel troede han på, at homo sapiens ville være en klogere og bedre race i det 23. århundrede – og det synspunkt kæmpede han en brav og svær kamp for at få lov til at formidle på datidens flimmerkasser. Og den kamp bliver snart skildret i et autentisk drama om Roddenberrys livshistorie.

Læs også: "WandaVision"-instruktør laver den næste "Star Trek"-film

Det bekræfter Deadline, som fastslår, at Roddenberrys søn, Eugene, der også arbejder som producer på flere af "Star Trek"-franchisens nyeste tv-serier, i årevis har forsøgt at få en såkaldt biopic om farmand ud af starthullerne.

Og nu har projektet fået luft under vingerne. Manuskriptet til det fortsat unavngivne drama skrives af den Emmy-belønnede Adam Mazer, som bl.a. skrev den autentiske thriller "Bedrag" og det ligeledes autentiske tv-drama "You Don't Know Jack" med Al Pacino.

Selvom manuskriptet til Roddenberry-filmen er på plads, så mangler man stadig at hyre en instruktør og skuespillere, og en premieredato er endnu ikke blevet annonceret. Eugene Roddenberry udtaler om projektet:

"Genes livshistorie er bemærkelsesværdig. Han var et utrolig kompleks og tiltalende menneske, hvis arbejde ændrede tv-landskabet, og hvis ideer forandrede verden. Det er på tide at dele Genes fortælling med alverdens tilskuere."

Roddeberry døde i 1991, og i torsdags var det præcis 100 år siden, at "Star Trek"-skaberen blev født. Adskillige Hollywood-legender og sågar NASA hyldede i den forbindelse Roddenberry på de sociale medier.

Kommentarer

Film om "Star Trek"-skaberen Gene Roddenberry er på vej

 • ★★★★0

  Hvem ville du caste i rollen, Johan :)

  Elwood24-08-21 13:03

 • ★★★★★0

  Hvem ville du caste i rollen, Johan :)

  Jeg har faktisk i årevis tænkt, at John Goodman ville være skidegod - men han er måske liiiidt for gammel nu til 60'er-scenerne...

  The Insider24-08-21 13:06

 • ★★★★★★0

  Jeg har faktisk i årevis tænkt, at John Goodman ville være skidegod - men han er måske liiiidt for gammel nu til 60'er-scenerne...


  Jonah Hill?

  Wayne24-08-21 13:13

 • ★★★★0

  Man ku forstille der blir castet forskellige til de forskellige tidsæra ?

  Og nu kender jeg kun til manden fra Star Trek, så mon vi skal se ham interagere med castet fra Star Trek TOS og TNG eller vil de gøre det nemmere kun at tale om det. For ikke at castet f.eks. Ny Kirk osv.

  Men ja spændende projekt.

  Elwood24-08-21 13:14

 • ★★★★1

  Also ang. cast Daniel-day Lewis

  Elwood24-08-21 13:17

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen