Filmfotografen Dan Laustsen BAFTA-nomineret for sit arbejde på "Nightmare Alley"

Den danske billedmager blev også BAFTA-nomineret for sin billedside til Guillermo del Toros "The Shape of Water" tilbage i 2018.

Som vi rapporterede tidligere i dag, så er den danske dokumentar "Flugt" netop blevet nomineret til hele to "britiske Oscars" – de såkaldte BAFTA-priser.

Men duoen bag "Flugt", instruktør Jonas Poher Rasmussen og producer Monica Hellström, er ikke de eneste danskere, der dyster om at vinde en BAFTA, for derudover er den danske filmfotograf Dan Laustsen blevet BAFTA-nomineret til Årets filmfotograf takket være sit arbejde på Guillermo del Toros "Nightmare Alley".

Laustsen blev også BAFTA-nomineret i 2018 for sit arbejde på del Toros forrige film, "The Shape of Water". Men Laustsen tabte til engelske Roger Deakins, som blev hædret for sit arbejde på Denis Villeneuves "Blade Runner 2049". Kort tid senere tabte Laustsen også til Deakins under det pågældende års Oscar-uddeling.

Se også: "The Shape of Water"-interview med filmens Oscar-nominerede, danske fotograf

I år dyster Laustsen dog ikke mod Deakins, men danskeren er trods alt i skarp konkurrence med flere prominente filmfotografer, der har lavet nogle blændende billeder til nogle store film. De fem BAFTA-nominerede i kategorien Årets filmfotograf er:

BAFTA-priserne uddeles den 13. marts i London, og på tirsdag finder vi ud af, om Laustsen også deltager i årets Oscar-ræs i Hollywood.

Herunder kan du se Moovy TV's "Nightmare Alley"-interviews med netop Laustsen og Guillermo del Toro, hvor vi især stiller skarpt på den danske filmfotografs billeder:

Kommentarer

Filmfotografen Dan Laustsen BAFTA-nomineret for sit arbejde på "Nightmare Alley"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen