Filmrettighederne til "Tomb Raider" er til salg

Så er der godt nyt til Lara Croft-fans med abnormt store pengepunge!

Det er over tre år siden, at fortsættelsen til 2018's "Tomb Raider" blev annonceret. Den første film var baseret på det ikoniske videospil af samme navn, og svenske Alicia Vikander havde hovedrollen som spillets slagkraftige og eventyrlystne heltinde, Lara Croft.

"Tomb Raider" (som også blev filmatiseret i 2001 med Angelina Jolie i hovedrollen) blev et hæderligt hit med en global indtjening på 275 mio. dollars. Men "Tomb Raider 2" er aldrig kommet ud af starthullerne, og flere forskellige instruktører har i årenes løb forladt projektet – bl.a. Ben Wheatley – som nu lader til at være definitivt dødt.

Læs også: "Horizon Zero Dawn"-tv-serie på vej til Netflix

I hvert fald rapporterer The Wrap, at filmselskabet MGM for nylig har mistet filmrettighederne til spilfranchisen.

Det er meget normalt, at filmselskaber mister retten til at filmatisere eksempelvis spil, bøger og tegneserier, hvis de ikke kickstarter produktionen af en filmatisering før en vis, etableret deadline. Og MGM overskred deres deadline, da de ikke gav grønt lys til "Tomb Raider 2" før slutningen af maj i år.

Det betyder også, at Vikander ikke længere har nogen tilknytning til det næste "Tomb Raider"-filmprojekt. Og selvom mange filmselskaber netop nu befinder sig i en budkrig om "Tomb Raider"-rettighederne, så er det næsten utænkeligt, at et nyt filmselskab vil bruge et blockbuster-budget på at lave en fortsættelse til et andet selskabs film.

Vi får altså formentlig endnu et "Tomb Raider"-reboot inden for en overskuelig fremtid.

Det vides ikke, nøjagtig hvor dyre "Tomb Raider"-filmrettighederne er, men vi satser på, at det trods alt er et mindre beløb end de 2 milliarder dollars, som filmrettighederne til J.R.R. Tolkiens "Ringenes herre" vil koste dig...

Kommentarer

Filmrettighederne til "Tomb Raider" er til salg

 • ★★★1

  Følger Alicia Vikander med i købet? :-D

  Essal29-07-22 15:59

 • 0

  Jeg så ikke det nye reboot, da det i traileren lignede en generisk spil-til-film konvertering. Måske bliver det næste forsøg bedre.

  Johnny4229-07-22 15:56

 • ★★0

  Filmen med Alicia var flot, men gav virkelig ingen mening, ikke engang ifølge spillende.. så nok meget godt. Men okay jeg holder også meget af Angelina Jolie filmene, de var da sjov action:-)

  Weird_J29-07-22 18:36

 • ★★★★0

  Det var en lortefilm den med Vikander, men hun var selvfølgelig meget sød :)

  Babo29-07-22 18:44

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen