Firsernes "Ghostbusters"-legetøj er tilbage!

Endnu et bevis på, at legetøj er til voksne.

Børn af firserne kan godt begynde at klappe i deres voksne børnehænder. Til sommer lander den længe ventede "Ghostbusters: Afterlife" i biograferne, og i den forbindelse skal der spindes guld på alverdens merchandise. Og da der er mange penge at lave på nostalgi, er det klart, at legetøjsindustrien sætter det tunge skyts ind for at få ram på de mange pengestærke voksne, der har stærke minder om de gode gamle dage. 

Se også: Moovy TV får gæsterne til at "transforme" til galla på "Transformers: The Last Knight"!

Hasbro har derfor relanceret en af de oprindelige legetøjsserier, der kørte fra midten af firserne til starten af halvfemserne. "The Real Ghostbusters", der tog udgangspunkt i tegnefilmsserien af samme navn – som igen tog udgangspunkt i hitfilmen(e) – var en stor succes i mange børnehjem dengang. De oprindelige figurer handles stadig på nettet, og nu bliver det så endda muligt at generhverve sig tro kopier af originalerne – helt ned til indpakningen, der er modelleret efter den oprindelige boks, man fandt på hylden i sin lokale Fætter BR.

Indtil videre er de fire spøgelsesjægere samt de to spøgelser Slimer og Stay-Puft Marshmallow Man lanceret. Om sortimentet skal udvides, må nok bero på, hvor stor en salgssucces det bliver. Der skal i hvert fald nok findes nogle glade købere derude. Om man så køber legetøjet til sig selv eller sine børn, skal vi ikke blande os i...

Se billederne af de første offentliggjorte figurer her:

Kommentarer

Firsernes "Ghostbusters"-legetøj er tilbage!

 • ★★★★★★0

  Ak ja, jeg er så gammel at legetøj fra 80’erne jo næsten virker barnligt:D

  T. Nielsen28-02-20 12:49

 • ★★★★0

  Det synes jeg sgu er meget fedt initiativ fra Hasbro. Jeg havde selv i sin tid Peter Venkman, Ray Stanz, Slimer og Stay Puff Marshmellow Man figurene, plus et større rødt øgle-agtigt spøgelse med  vinger, som også var en del af "Ghostbusters" legetøjsserien. 

  De andre figurer fik jeg aldrig købt og heller ikke Ecto 1 og deres hovedkvarter, som jeg mener også blev udgivet herhjemme i sin tid. Men de var mega dyre, så vidt jeg husker.

  Det er nu meget sjovt, at det gamle legetøj fra 80'erne og 90'erne bliver genudgivet. Der er et firma der hedder Super7, der eksempelvis har fået rettighederne til "Masters of the Universe" serien og som det sidste års tid har udgivet en del af de gamle figurer, heriblandt He-Man, Skeletor, Man-At-Arms og Shee-Ra.

  Også de gamle "Star Wars" figurer fra Kenner er blevet genudgivet - dog i nogle nye  jumbo-versioner på cirka 30-40 cm - som man kan købe herhjemme i Faraos Cigarer, hvis man lige står og mangler nogle retro figurer. :)

  NightHawk28-02-20 13:32

 • 1

  Så fedt!!! Jeg ejer allerede 16 Vintage MOTU MOC's + lidt ninja turtles, g.i. joe carded :) Så kom bare med nogle ghosbusters som de så ud i de gamle dage :)

  Dolle1928-02-20 15:03

 • ★★★★★1

  Hvad var jeres yndlingsfigur, sådan over-all? Min var Imperial Snowtrooper, og af de større ting, var jeg nok mest glad for både min AT-AT og AT-ST.

  davenport29-02-20 15:05

 • ★★★★0

  Hvad var jeres yndlingsfigur, sådan over-all? Min var Imperial Snowtrooper, og af de større ting, var jeg nok mest glad for både min AT-AT og AT-ST.

  Af "Ghostbusters" figurene kunne jeg bedst lide Peter Venkman.

  "Masters of the Universe" må det nok være He-Man, Hordak og en figur kaldet Mos-Man som havde en tekstur af og som duftede af gran og harpiks. De var ret kreative med påfundende dengang.

  Af de klassiske "Star Wars" figurer fra Kenner var det Luke Skywalker fra "Return of the Jedi" og Bobba Fett samt C-3PO, hvor man desuden kunne klikke hans arme og ben af som da han går i stykker i "Empire Strikes Back". :) 

  NightHawk29-02-20 19:25

 • ★★★★1

  De rigtig fede ting måtte jeg secværre nøjes med at lege med hos mine kammerater, der fik noget større gaver end mig - og så selvfølgelig kigge længselsfyldt på æskerne i BR... Jeg var mest misundelig på Klaus, der havde Jabba the Hutt-sættet. Den syntes jeg var virkelig fed.

  Det største, jeg havde, var vist det der ismonster, der hænger Luke op, og så en X-Wing, der kunne falde fra hinanden, når man trykkede på en bestemt knap.

  Men ellers var jeg glad for mange af figurerne. Det gule lyssværd til min Luke Skywalker, som man kunne skubbe frem og tilbage, knækkede på et tidspunkt, og så erstattede min far (der var smed) det med et i stål :D

  chandler7529-02-20 19:33

 • ★★★★0

  Jeg gad godt have et Ghostbuster-spøgelse, som kunne sprøjte slim eller noget. Det er da mærkeligt, hvis det ikke findes. 

  Lars! 1-03-20 21:33

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen