Flere "Bourne"-film er måske på vej

Action-franchisens producer fortæller, at vi måske ikke har set det sidste til Matt Damons hårdkogte antihelt.

I 2016 vendte Matt Damon tilbage som Jason Bourne i filmen af samme navn – ni år efter at han senest havde spillet rollen i "The Bourne Ultimatum".

I mellemtiden fik vi "The Bourne Legacy" med Jeremy Renner i rollen som en anden tidligere topagent, der går i clinch med sine tidligere overordnede hos CIA.

Desværre imponerede de to film ikke ved billetlugerne, og en spinoff-tv-serie, "Treadstone", blev for nylig aflivet efter blot én sæson.

Læs også: Matt Damon og "Le Mans ´66"-instruktør laver politidramaet "The Force"

Men ifølge produceren Frank Marshall er det ikke utænkeligt, at Bourne vender tilbage på det hvide lærred. Han siger til Collider:

"Jeg kan godt lide Bourne-serien. Så jeg håber, at vi kan finde på en ny historie om Bourne og få en ny filmmager med om bord. Vi er på udkig efter en."

Marshall hentyder altså til, at den engelske instruktør Paul Greengrass ("United 93", "Captain Phillips"), som instruerede "The Bourne Supremacy", "The Bourne Ultimatum" og "Jason Bourne", ikke vender tilbage bag kameraet. I årene mellem "The Bourne Ultimatum" og "Jason Bourne" udtalte begge mænd ellers, at de kun ville lave endnu en Bourne-film, hvis de begge var involveret.

Kommentarer

Flere "Bourne"-film er måske på vej

 • 0

  For mig er og bliver Bourne-filmene en historien om en mand på flugt fra sin fortid og det menneske han engang var. Den rejse endte perfekt i "The Bourne Ultimatum" og kan ikke genoptages (som de prøvede i "Jason Bourne"), uden at man kører træt i gentagelser og lader hånt om karakterudvikling, samt taber det der gjorde de oprindelige film til noget særligt, på gulvet.

  Jeg har endnu til gode at se den der "nå, men skal vi da ikke lige prøve igen?"-mentalitet føre til ligeså gode sequels mange år efter. Men jeg forventer ikke, at diverse filmproducenter nogensinde vil lære af (eksempelvis) erfaringen med Terminator 3, 4, 5 og 6.

  BN 202031-05-20 21:43

 • ★★★★1

  Det har ingen interesse for mig. Det er nemlig afsluttet med en fremragende trilogi, som jeg vægter ret højt som intelligent underholdning. I hollywood er intet afsluttet, så selvfølgelig kommer der flere. 

  Babo31-05-20 21:53

 • 0

  Filmproducenter er til for at tjene penge. Det er deres arbejde og det de bliver bedømt for. Hvad kritikere og filmfans mener om filmen er sekundært medmindre det naturligvis har betydning for hvor mange der køber filmen, på den eller anden måde.

  Kan man få begge dele er det naturligvis godt, men indtjening vægter højest. Især på de store filmproduktioner.

  Whispering Horse31-05-20 21:56

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen