"Flugt" nomineret til to BAFTA-priser

Den danske filmsensation kan potentielt vinde "den britiske Oscar".

På tirsdag finder vi omsider ud af, om den danske dokumentar "Flugt" bliver Oscar-nomineret – måske endda i adskillige kategorier.

Men i dag er Jonas Pohers Rasmussens allerede prisbelønnede perle altså blevet nomineret til en anden fornem pris: BAFTA-prisen – endda i to kategorier: Bedste dokumentar og Bedste animationsfilm.

BAFTA-priserne er også kendt som "de britiske Oscars", idet de uddeles af Storbritanniens filmakademi, på samme måde som Robert-priserne uddeles af det danske filmakademi, og Oscar-priserne uddeles af USA's filmakademi (som dog huser adskillige udenlandske medlemmer).

Og det er altså vitterligt en af verdens fornemste filmpriser, som "Flugt" nu konkurrerer om. Sidste år sejrede Thomas Vinterbergs "Druk" i øvrigt i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film.

Læs også: To danske dokumentarer vinder priser på Sundance

"Flugt" – som i udlandet går under navnet "Flee" – er oppe imod bl.a. den populære National Geographic-dokumentar "The Rescue", som handler om kampen for at redde de indespærrede thailandske børn i en hule tilbage i 2018, samt den skamroste, amerikanske musikdokumentar "Summer of Soul".

I animationskategorien dyster "Flugt" mod Pixars "Luca", Disneys "Encanto" og Netflix-filmen "The Mitchells vs the Machines".

Derudover er "Belfast", "Don't Look Up", "Dune", "Licorice Pizza" og "The Power of the Dog" de nominerede i hovedkategorien, Årets bedste film. "Dune" er iført BAFTA-ræsets førertrøje takket være sine i alt 11 nomineringer.

BAFTA-priserne uddeles i Royal Albert Hall, London, den 13. marts, og som sagt er det på tirsdag, den 8. februar, at vi finder ud af, om "Flugt" også ender med at blive Oscar-nomineret. Vi krydser fingre!

Du kan læse mere om årets BAFTA-nomineringer hos Variety her, og herunder kan du se Moovy TV's (animerede) interview med Jonas Poher Rasmussen om hans nu BAFTA-nominerede (og måske snart Oscar-nominerede) storværk:

Kommentarer

"Flugt" nomineret til to BAFTA-priser

 • 1

  Juhuu! Og Dan Lausten er selvfølgelig også nomineret.

  Sichlau 3-02-22 15:32

 • ★★★★★1

  Jeg så en trailer på DR2, hvor de ville vise nomineringerne live på tirsdag. Og om onsdagen på DR2 viser de så "Flugt". :) 

  NightHawk 3-02-22 15:34

 • ★★★★★1

  Juhuu! Og Dan Lausten er selvfølgelig også nomineret.

  Nå ja, for dælen! Det fortjener da sin helt egen nyhed <3

  The Insider 3-02-22 15:34

 • ★★★★★★0

  Juhuu! Og Dan Lausten er selvfølgelig også nomineret.

  Fedt

  Wayne 3-02-22 16:18

 • ★★0

  Nu hvor Golden Globes er en saga blot, mere eller mindre, så har Bafta og Critic´s Choice fået endnu mere betydning end de i forvejen havde.

  Kiyonji 3-02-22 20:14

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen