"Flugt" udkommer på Blu-ray 1. marts – men kun i USA

Hvis du vil eje en af de mest kritikerroste og prisbelønnede danske film i nyere tid i bedst mulig kvalitet, så skal du have den fragtet hjem over Atlanten.

Der er ikke noget nyt i, at danske film udelukkende udkommer på disk i udlandet – om det så er på dvd, Blu-ray eller begge dele.

Men det er selvsagt altid en smule bedrøveligt, når fremragende danske film udelukkende kan erhverves på Blu-ray – og altså i bedst mulig kvalitet – i eksempelvis Tyskland eller USA, også selvom danske distributører og produktionsselskaber sikkert vil hævde, at salgstallene ikke retfærdiggør udgifterne.

Her på Moovy har vi tidligere skrevet om bl.a. den prisbelønnede tv-serie "Efterforskningen" og den danske animationsklassiker "Valhalla" fra 1986, som kun kan købes på Blu-ray syd for grænsen.

Læs også: Sker det endelig?! James Cameron siger, at "The Abyss" er klar til at blive udgivet på Blu-ray

Og den seneste prominente danske film, der kun kan købes på Blu-ray uden for Danmark, er Jonas Poher Rasmussens prisbelønnede animerede dokumentar, "Flugt", som nu har fået en amerikansk udgivelsesdato: 1. marts 2022.

Herhjemme udkom "Flugt" på VOD og dvd tilbage i december. Den dansk dvd indeholder et bitte billedgalleri og filmens trailer, mens den amerikanske Blu-ray indeholder klip fra en Q&A med Rasmussen i New York og selvfølgelig også præsenterer filmen i HD-opløsning (1920x1080) og både byder på et dansk og et engelsk DTS-HD Master Audio 5.1-lydspor. Så bliver det altså endelig muligt at høre filmens engelske lydside, hvor Nikolaj Coster-Waldau ("Game of Thrones") og Riz Ahmed ("Sound of Metal") lægger stemmer til filmens hovedpersoner.

Det er dokumentarens amerikanske distributør, NEON, som udgiver "Flugt" på Blu-ray, og den kan bl.a. forudbestilles hos Amazon for 14,99 dollars (ca. 100 kroner), eksklusive moms, fragt osv.

"Flugt" er i øvrigt stadig med i årets Oscar-kapløb og kan potentielt blive nomineret i flere kategorier, herunder Bedste internationale spillefilm, Bedste animationsfilm og Bedste dokumentar. Årets Oscar-nomineringer afsløres den 8. februar.

Herunder kan I desuden se Moovy TV's (animerede) interview med instruktøren Jonas Poher Rasmussen om hans kritikerroste (og måske snart Oscar-nominerede) pragtværk:

Kommentarer

"Flugt" udkommer på Blu-ray 1. marts – men kun i USA

  • 0

    Når de endelig udgiver den på dvd, hvorfor så ikke lave en kombineret blu-ray/dvd udgivelse? Vor herre til hest. Dumt sted at spare. Det irriterer mig i øvrigt også at mange europæiske/danske blu-ray udgivelser kommer med regionskode A+B+C, mens amerikanske film kun udkommer i region A.

    Sichlau17-01-22 14:19

  • 1

    Andre kan rette mig, hvis jeg tager fejl, men så vidt jeg har forstået, er det blevet meget almindeligt at gå udenom Blu-ray, fordi man skal betale licensafgift. Det skal man tilsyneladende ikke, hvis man udgiver på DVD, så regner man ikke med at kunne sælge en given film i store mængder, giver det økonomisk mening at droppe Blu-ray.

    SoyBoy17-01-22 15:01

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen