Fornemme priser til "Druk" i San Sebastián

Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe deler prisen for Bedste mandlige skuespiller på den spanske filmfestival.

Den totale optur for Thomas Vinterbergs "Druk" fortsætter. Filmens fire mandlige hovedrolleindehavere, Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe, har netop vundet prisen for Bedste mandlige skuespiller (Silver Shell for Best Actor) ved den afsluttende prisuddeling på San Sebastián International Film Festival i Spanien.

"Jeg har stillet store og svære krav til de fire skuespillere, og som svar har de leveret guld. På alle hylder. De har virkelig fortjent denne pris, og mange flere til!", udtaler Vinterberg henrykt efter prisuddelingen.

Læs også: Thomas Vinterberg og Zentropa laver ny fremtidsserie til TV 2

Prisen for Bedste mandlige skuespiller blev uddelt første gang i 1953 og er tidligere gået til stjernenavne som Javier Bardem, Ian McKellen, Michael Caine, Al Pacino, Nicolas Cage, James Stewart, Jack Lemmon, Kirk Douglas, Marcello Mastroianni og Sidney Poitier. Eneste anden mandlige danske skuespiller, der har modtaget prisen, er Ulrich Thomsen for "Brødre" i 2005. Det er kun tredje gang, at prisen tildeles flere skuespillere fra samme film.

Foruden at vinde prisen for Bedste mandlige skuespiller modtog "Druk" også Zinemaldia Feroz-prisen, der uddeles af den spanske presse for "Bedste film i konkurrencen". Derudover filmen er blevet tildelt den katolske Signis-pris.

Med priserne i San Sebastián har "Druk" nu vundet fire internationale priser. Tidligere på måneden vandt den også Prix des Cinémas Art et Essai (Art House Cinema-prisen) i Frankrig.

Kommentarer

Fornemme priser til "Druk" i San Sebastián

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen