Første dansk-tyske spillefilm om 1. verdenskrig på vej

"I krig og kærlighed" er navnet på en ny dansk-tysk film, der er under planlægning og skal foregå under 1. verdenskrig. Filmen har et budget på ca. 35 mio. kroner. 

"I krig og kærlighed" handler om den danske soldat Esben, der vender hjem til sin elskede hustru Kristine og deres lille barn efter to år i krig for tyskerne. Hjemme er alting dog ikke som før. Drengen kan knap huske sin far, og en tysk officer, Gebhardt, er kommet tæt på familien.

Hvad der i første omgang virker uskyldigt, bliver meget hurtigt alvorligt, da Gebhardt sender Esben afsted til fronten igen. Esben flygter og ender i skjul på sit eget loft. Herfra kan han nu kun passivt se til, mens familien langsomt overtages af en anden mand, og han stilles overfor dilemmaet, hvor langt man kan gå i krig og kærlighed.

Filmen skal instrueres af den danske instruktør Kasper Torsting, der ud over at være en anerkendt reklamefilmsinstruktør netop har færdiggjort sin første tv-serie, "Ø", for Canal+ i Frankrig med store internationale og danske skuespillere. Han har tidligere arbejdet på andre projekter med krig som omdrejningspunkt – den prisbelønnede dokumentarfilm "Armadillo" og tv-serien "Vores krig".

Ingen skuespillernavnene er offentliggjort endnu, men ifølge en pressemeddelelse snakker instruktøren med nogle store danske og internationale navne om hovedrollerne. Ambitionen er også, at filmen har et stærkt dansk fodfæste med internationalt potentiale.

Idéen til filmen er inspireret af Karsten Skovs bog "Knacker", og manuskriptet er skrevet af den anerkendte tyske manuskriptforfatter Astrid Ströher i samarbejde med Kasper Torsting.

Filmen er netop ved at blive finansieret, og udviklingen er allerede støttet af Det Danske Filminstituts Initiativ til udvikling af dansk-tyske ko-produktioner og Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH) samt TV2, Sønderborg Kommune og Nordisk Film Distribution.

Kommentarer

Første dansk-tyske spillefilm om 1. verdenskrig på vej

  • 0

    Bare det ikke bliver 1864 tv-serien om igen.

    Kviesgaard24-02-17 16:25

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen