Første rigtige kig på King Kong i "Kong: Skull Island"

Siden Steven Spielberg med lidt held i uheld skabte uhygge ved ikke at vise for meget af hajen i "Dødens gab", har "udsættelse" været et nøgleord i monsterfilm. Sådan bliver det dog ikke med den kommende King Kong-film, som det også fremgår af billedet sidst i nyheden.

"Vi vil bevidst ikke spille det spil, Gareth Edwards gjorde med 'Godzilla', og som de fleste andre monsterfilm gør. Jeg er efterhånden træt af, at man skal vente en time eller fyrre minutter, før monstret dukker op," udtaler instruktøren af "Kong: Skull Island", Jordan Vogts-Roberts.

Kommentaren er et ekko af den kritik, mange rejste efter at have set Gareth Edwards "Godzilla" fra 2014, hvor tilstedeværelsen af det ikoniske monster blev holdt hen i store dele af filmen.

I Peter Jacksons King Kong-udgave fra 2005 måtte man også vente et pænt stykke tid, før kæmpeaben dukkede op, og det samme har gjort sig gældende i tidligere film om den store gorilla. Jordan Vogts-Roberts er godt klar over, at han både bryder med traditionen, men samtidig også har ladet sig inspirere af den.

King Kong som en ensom gud

"Kong var et filmmonster, så vi arbejdede virkelig hårdt på at tage elementer fra 1933-versionen, dvs. nogle af de overdrevne ting, nogle af de tegneserieagtige og ikoniske kvaliteter, og inkorporere dem naturligt. Jeg havde et krav om, at et barn skulle være i stand til at lave en krusedulle af ham på sine lektier, og at hans former skulle være simple og forhåbentligt ikoniske nok til at en elev i tredje klasse kunne tegne den figur, uden du ville være i tvivl om, hvad det forestillede," siger Jordan Vogts-Roberts.

Et andet aspekt, der har tiltrukket sig megen opmærksom, er monstrets størrelse. Legendary har allerede programsat, at King Kong skal op imod netop Godzilla allerede i 2020, men det er for Jordan Vogts-Robert ikke ene og alene grunden til monstrets gigantiske størrelse.

"Jeg ønskede, at han skulle give indtrykket af, at han var en ensom gud, en gnaven figur, der vandrede rundt på denne ø. Vores Kong skulle vise, at det ikke bare var en gorilla eller en stor abe. Det er sin egen race. Det er et forsøg på at skabe den her følelse af, at når menneskene kigger op på ham, skulle de have den her dybe reaktion af, at 'det er en gud, jeg kigger på en gud'."

Om publikum får samme overrumplende oplevelse af den forstørrede King Kong, finder vi ud af, når "Kong: Skull Island" med Brie Larson og Tom Hiddleston plus titelfiguren i hovedrollerne har dansk premiere 9. marts.

Kommentarer

Første rigtige kig på King Kong i "Kong: Skull Island"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen