"Game of Thrones"-stjerne i ny serie om historisk, morderisk plot

Miniserien "Gunpowder" er på tre afsnit, og første afsnit har premiere 19. december på HBO Nordic.

"Gunpowder" er en miniserie på tre afsnit baseret på virkelige begivenheder i London i 1605, som førte til den engelske tradition med Guy Fawkes Day. Kit Harington ("Game of Thrones"), Peter Mullan ("Quarry"), Tom Cullen ("Knightfall", "Downton Abbey"), Mark Gatiss ("Sherlock") og Liv Tyler ("The Leftovers") har hovedrollerne i miniserien.

Hvert år den femte november markerer englænderne opklaringen af et legendarisk plot mod kongen med bål og fyrværkeri. Det bliver kaldt for Guy Fawkes Day, fordi folk fejlagtigt tror, at Guy Fawkes var mastermind bag plottet. Men selvom Fawkes spillede en afgørende rolle, så var det den 30-årige Warwickshire-gentleman Robert Catesby (Kit Harington), der stod bag.

"Gunpowder" går tæt på motivationen for plottet, planlægningen og udvælgelsen af teamet, der skal udføre den farlige plan, og de udfordringer, de møder. Det er et dødsensfarligt katten-efter-musen-spil, hvor spioner lurer alle vegne.

Serien er skrevet af Ronan Bennett ("Top Boy") og instrueret af J. Blakeson ("The Disappearance of Alice Creed"). Første afsnit har premiere på HBO Nordic 19. december, 2. afsnit kommer 20. december og 3. og sidste afsnit 21. december.

Kommentarer

"Game of Thrones"-stjerne i ny serie om historisk, morderisk plot

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen