George Lucas er færdig med Star Wars - og vil gerne være Jar Jar Binks

Selvom det nok ikke kommer som den store overraskelse, slår George Lucas nu fast med syvtommersøm, at han er færdig med alt "Star Wars" og ikke vender tilbage til universet, som han skabte for snart 40 år siden.

"Du laver en film, og den bliver kritiseret," fortæller han til Variey. "Folk prøver at tage beslutninger om, hvad du skal lave, før du laver det. Det er ikke særlig sjovt. Du kan ikke eksperimentere. Du er nødt til at gøre det på en bestemt måde."

"Problemet var i bund og grund, at de så på historierne, og de sagde 'Vi vil lave noget for fansene,'" fortæller Lucas - formentlig med henvisning til Disney, der overtog franchisen.

"Folk forstår ikke, at det rent faktisk er en soap-opera, og at det hele handler om familieproblemer, det handler ikke om rumskibe. Så de besluttede sig for, at de ikke ville benytte de historier. De besluttede, at de ville lavet deres egne, så jeg besluttede, at 'fint... jeg går i min retning, og de kan gå i deres retning'."

I videoen herunder kan du se Lucas spørge J.J. Abrams om, hvad der er sket med Darth Vaders børnebørn. Lucas fortæller også, at han af alle Star Wars-karakterer helst vil være Jar Jar Binks, og at han fortsat vil lave film - men at de ikke vil blive vist.

Kommentarer

George Lucas er færdig med Star Wars - og vil gerne være Jar Jar Binks

 • 0

  Jeg føler med dig Lucas, May the force be with you. Always

  Kay21-11-15 23:55

 • 1

  Tja, selv om jeg ikke bryder mig om de "nye" Star Wars film, så kan jeg godt følge ham i det han siger. Havde han dog ikke eksperimenteret videre med de gamle film og skabt noget helt nyt og originalt, så havde han (måske) aldrig måtte høre for den shitstorm han har været igennem. 

  Kyllingebenet23-11-15 13:15

 • ★★★★★★0

  Man kan oss' sige, at Star Wars nok ikke er det optimale at eksperimentere med. De film er gået hen og er blevet folkeeje på sin vis og selvom Lucas selvfølgelig må gøre hvad han vil, så kan man jo også næsten forvente at få et rap over næsen, hvis man begynder at pille ved noget, som en masse har kært.

  Hvad han kunne have gjort i stedet, var at tage hans originale Star Wars-manuskript, som der nu er baseret en tegneserie på og have eksperimenteret med en alternativ version af Star Wars.

  Zero Cool23-11-15 16:25

 • ★★★★0

  Men er han virkelig den eksperimenterende kunstner, han ser sig selv som? Mon ikke mange ville have favnet hans prequels, hvis de strålede af kreativitet og innovation? Men det vi fik i stedet var jo rodet, campy og kommercielt, hvilket også har kendetegnet Lucasfilms andre projekter i senere tid. Jeg tror, verden bare må erkende, at når det gælder plot, så har Lucas aldrig været et geni. Når det gælder tekniske bedrifter, så kan historien være en anden. På det punkt kan han minde lidt om James Cameron.

  Lars!23-11-15 21:47

 • ★★★★★★1

  Han er det nok ikke længere, men han var engang i 70'erne. Eller, han laver jo film i sin garage som ingen får at se, bare for sin egen fornøjelses skyld, så måske er han gået tilbage til at være eksperimenterende.

  Retfærdigvis skal det jo siges, at han tog noget velkendt i form af Flash Gordon (og et utal af andre inspirationskilder) og endte med at lave noget som var noget helt specielt. Ikke nok med at han gjorde det med Star Wars, men han gjorde det også med Indiana Jones. Jeg ved ikke om det gør ham til et geni mht. plot, men alt taget i betragtning, er han nok ikke helt skidt til det alligevel. Den største forskel på dengang og prequel-trilogierne (og sandsynligvis Indy 4, som ligeså meget er Spielbergs), er nok at han ikke blev udfordret og ikke havde den samme kreative sparring. Det er i hvert fald mit indtryk.

  Zero Cool23-11-15 22:19

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen