"Gladiator 2" gør Russell Crowe "utilpas" og "jaloux"

Den australske superstjerne dukker ikke op i Ridley Scotts længe ventede fortsættelse.

Næsten et kvart århundrede efter den første "Gladiator" får "Gladiator II" biografpremiere her til november.

I Ridley Scotts oprindelige storfilm spillede Russell Crowe den romerske general Maximus Decimus Meridius, som efter et mislykket attentatforsøg bliver en gladiator i Colosseum. Efter at have overvundet Roms brutale hersker, kejser Commodus, i en kamp i arenaen, dør Maximus selv af sine kvæstelser fra dysten.

Alligevel får vi altså en 2'er, og som tidligere rapporteret stiller den skarpt på Commodus' nevø, Lucius, der nu er blevet en voksen, heroisk kriger, og som spilles af den Oscar-nominerede "Aftersun"-stjerne Paul Mescal.

Og indtil nu har vi ikke vidst, om Russell Crowe måske ville få en cameo i et flashback eller en drømmesekvens, men i et interview med radioværten Kyle Meredith mere end antyder Crowe, at han ikke er med i "Gladiator II", og at hans fravær mildest talt gør ondt på hans stolthed...

"Det gør mig lidt utilpas, at de laver endnu en, du ved," fortæller Crowe, som nok ikke havde udtryk den slags mærkbar utilfredshed, hvis han vitterligt havde fået en rolle i filmen...

Læs også: Russell Crowe: Jeg bør f**king betales for alle de gange, jeg bliver spurgt om "Gladiator 2"!

Men selvom Crowe altså ikke medvirker i "Gladiator II", så har skuespilleren – der har lavet i alt fem film sammen med Scott (ud over "Gladiator" er der tale om "A Good Year", "Body of Lies", "Robin Hood" og "American Gangster") – alligevel hørt en del om, hvad der sker i den kommende fortsættelse, og han er ikke just tilfreds:

"Jeg er selvfølgelig død, og jeg har ikke noget at skulle have sagt i forhold til, hvad de vælger at gøre. Men noget af det, jeg har hørt, får mig til at sige: 'Nej, nej, nej, det passer slet ikke til dén karakters moralske rejse.' Men jeg kan ikke sige noget. Det er heller ikke min plads at gøre. Jeg er blevet begravet. Så må vi se, hvordan filmen bliver."

Crowe var 35 år gammel under "Gladiator"-optagelserne og fyldte 60 år tidligere her i 2024. Han havde allerede gjort sig bemærket i film som "L.A. Confidential" og "The Insider", men "Gladiator" gjorde for alvor Crowe til en global superstjerne og sikrede ham en Oscar-statuette. Og nu hvor "Gladiator" får en opfølger, kan Crowe ikke lade være med at reflektere over karrieren:

"Jeg tænker tilbage på min alder, da jeg lavede den film, og på alle de ting, jeg lavede bagefter, og de døre, som netop den film åbnede for mig. Så jeg føler helt klart en smule – og her er jeg bare fuldkommen ærlig – melankoli og jalousi. For jeg husker, dengang jeg havde sener."

"Gladiator II" udkommer i de danske biografer den 21. november, og vi satser på, at en trailer udkommer snart. I kan se det komplette interview med Crowe herunder:

Kommentarer

"Gladiator 2" gør Russell Crowe "utilpas" og "jaloux"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen