Golden Globe-vinder får premiere i både danske biografer og på Disney+

Chloé Zhaos prisvindende "Nomadland" står klar til at fortrylle danskerne i både landets stuer og biografsale.

Det er blevet annonceret, at en af 2020's mest omtalte film, "Nomadland", får en "todelt" dansk premiere. Chloé Zhaos roste spillefilm, der for nylig modtog Golden Globes i kategorierne Bedste film (Drama) og Bedste instruktør, vises nemlig både i landets biografer efter genåbningen og på Disney+ under streamingtjenestens Star-sektion den 30. april. 

Ud over Golden Globes vandt "Nomadland" også bl.a. Den gyldne løve under den internationale filmfestival i Venedig samt publikumsprisen under filmfestivalen i Toronto.

Læs også: Se vinderne fra nattens Golden Globes: "The Crown" blev årets dramaserie

På rollelisten er den dobbelte Oscar-vinder Frances McDormand ("Fargo", "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"), David Strathairn ("Good Night, and Good Luck") samt de virkelige nomader Swankie, Bob Wells og Linda May, som alle optrådte i Jessica Bruders roste bog, som Zhao har filmatiseret.

I "Nomadland" følges Fern (McDormand). Efter et økonomisk sammenbrud i en industriby på landet i Nevada pakker hun sin varevogn og tager af sted for at udforske livet uden for det konventionelle samfund som en moderne nomade. 

Se traileren til "Nomadland" herunder:

Kommentarer

Golden Globe-vinder får premiere i både danske biografer og på Disney+

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen