"Gremlins"-instruktøren Joe Dante: Baby Yoda er en skamløs kopi af Gizmo!

Men hvad sker der mon, hvis nogen spilder vand på en gammel jedi, der æder en snack efter midnat?

En af grundene til, at "Star Wars"-franchisen fortsat lever i bedste velgående – på trods af den relativt lunkne modtagelse, som sci-fi-sagaens seneste filmtrilogi modtog blandt både kritikere og fans – er så absolut den bedårende og nuttede Baby Yoda, hvis rigtige navn er Grogu, og som mange også blot omtaler som The Child (læs: barnet).

Det lille, men trods alt 50-årige, væsen er en af hovedpersonerne i "The Mandalorian", som uden tvivl er den mest succesfulde "Star Wars"-tv-serie til dato. Og Yodas unge artsfælle er på rekordtid blevet et verdensomspændende kulturfænomen.

Og indtil nu lod det til, at alle simpelthen knuselskede den lysegrønne charmør. Indtil nu. For der er i hvert fald én person derude, der ikke oplever "cuteness overload", men i stedet brændende vrede, når snakken falder på Baby Yoda: "Gremlins"-instruktøren Joe Dante.

Se også: Gizmo og Billy er sammen igen i ny reklame for "Mountain Dew"

Som de fleste nok husker, handler Dantes to "Gremlins"-film om en række nuttede, små væsner – de såkaldte mogwais – som forvandles til aggressive, ækle monstre, hvis man ikke overholder flere vigtige regler.

Den mest populære af de mange gremlins er uden tvivl Gizmo (se billedet ovenfor), som med sine muntre lyde og yndige udseende da også minder meget om Baby Yoda. Endda alt for meget ifølge Dante, som fortæller San Francisco Chronicle:

"Jeg tror, at 'Gremlins'-filmenes lange holdbarhed i høj grad skyldes Gizmo, som minder meget om en baby. Hvilket fører mig videre til Baby Yoda, som er en tyvstjålet kopi. En skamløs kopi, synes jeg."

The Hollywood Reporter har forsøgt at kontakte folkene bag "The Mandalorian" for at høre deres modsvar, men filmsiden har i skrivende stund ikke hørt tilbage fra "Star Wars"-seriens producenter.

Gizmo kan snart opleves igen i tegnefilmsserien "Gremlins: Secrets of the Mogwai", som udkommer på HBO Max senere i år.

Kommentarer

"Gremlins"-instruktøren Joe Dante: Baby Yoda er en skamløs kopi af Gizmo!

 • ★★★★★★0

  Baby Yoda er den perfekte kopi af Yoda!

  Wayne15-07-22 17:43

 • 0

  Star Wars var der før Gremlins, så det må være Gizmo der er en skamløs kopi af jedi master Yoda.

  Johnny4215-07-22 19:51

 • 0

  .

  Johnny4215-07-22 19:51

 • 0

  ..

  Johnny4215-07-22 19:50

 • ★★★★1

  Star Wars var der før Gremlins, så det må være Gizmo der er en skamløs kopi af jedi master Yoda.

  Jeg har nu aldrig betragtet Yoda som nuttet...

  chandler7515-07-22 19:53

 • ★★★0

  Jeg har nu aldrig betragtet Yoda som nuttet...

  Weak in the Force you are :-(

  Gasivodo15-07-22 20:54

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen