Guillermo del Toro fortryder, at han ikke overtog Universals Monster-franchise

Instruktøren fik tilbuddet i 2007, men sagde nej.

Guillermo del Toro har sagt nej til mange højt profilerede projekter i løbet af sin karriere, men det eneste, han virkelig fortryder, han sagde nej til, var muligheden for at arbejde med Universals monstre.

I øjeblikket er del Toro i gang med at promovere sin nyeste film, "The Shape of Water", en eventyr-lignende historie, der handler om en kvinde, som forelsker sig i et fiskevæsen. Filmen har allerede fået meget positive anmeldelser, og nogle kritikere kalder den for instruktørens bedste film.

I et interview med TimesTalks afslører del Toro, at der er et projekt, han sagde nej til, som han ønsker, han havde accepteret. Det er velkendt, at han holder meget af klassiske monstre som Frankenstein og Creature from the Black Lagoon, og for et årti siden kom Universal til ham med et tilbud om at holde tøjlerne på en række film baseret på deres monstre.

"Jeg har sagt nej til ting, der er kæmpestore, og aldrig set mig tilbage, du ved? Det eneste, jeg fortryder, jeg ikke gjorde, var i 2007, da Universal på en utrolig blid og smuk måde sagde 'vil du overtage monster-universet?' De gav mig tøjlerne til forskellige ting, de ejede, og jeg gjorde det ikke. Dét fortryder jeg," udtaler instruktøren.

Kuldsejlet Frankenstein og udskudt Dark Universe

Havde del Toro overtaget franchisen, var hans plan at lave film, der havde holdt sig meget tæt på det oprindelige materiale. Han brugte faktisk et par år på at udvikle en ny version af Frankenstein, men det projekt er gået i stå.

Hvad angår Universals planer for deres Dark Universe, er de tilsyneladende sat på standby, efter "The Mummy" med Tom Cruise havde en skuffende indtjening. Den næste film i rækken, "The Bride of Frankenstein" – der skulle instrueres af Bill Condon – blev for kort tid siden sat på pause, og der er ikke tegn på, at den kommer videre i den nære fremtid.

Kommentarer

Guillermo del Toro fortryder, at han ikke overtog Universals Monster-franchise

 • ★★★★1

  Fuck det. The Shape of Water ser langt mere spændende ud. 

  Babo30-11-17 19:57

 • ★★★★★★0

  Fuck det. The Shape of Water ser langt mere spændende ud. 

  Ja, film der ikke er lavet kan jo ikke se spændende ud:-)

  Jeg vidste ikke han var i spil, men havde gerne set ham overtage og styre det.

  T. Nielsen30-11-17 20:00

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen