Guillermo del Toro håber stadig på "At the Mountains of Madness"-filmatisering

Tom Cruise var tiltænkt en rolle i filmatiseringen af H.P. Lovecrafts gyserklassiker.

H.P. Lovecrafts værker er notorisk kendt som værende blandt de mest vanskelige at filmatisere, til trods for at amerikaneren er blandt de mest indflydelsesrige gyser- og science fiction-forfattere til dato. Indenfor netop filmmediet har Lovecraft dog haft en kolossal indirekte påvirkning, hvilket især ses i Guillermo del Toros film.

Den mexikanske instruktør har også siden midten af 00'erne haft en filmatisering af "At the Mountains of Madness", eller "Ved vanviddets bjerge", som sit absolutte drømmeprojekt. Siden da har det været lidt af et mareridt at få vækket af dvalen. Dog håber Oscar-vinderen stadig på, at stjernerne en dag står ret.

"Det er derfor, at jeg har haft denne her ring på, siden projektet blev lukket ned," fortæller del Toro i et interview med Indiewire. "Det er en falsk ring fra et falsk universitet fra bogen, Miskatonic University, og jeg vil have den siddende, indtil filmen bliver lavet. De bliver nødt til at begrave mig med den."

James Cameron som co-producent

For "At the Mountains of Madness" har været meget tæt på at blive en realitet.

"Det er svært at tackle. Vi havde James Cameron som co-producent. Vi havde Tom Cruise, og vi troede, at vi skulle lave den, men det gjorde vi ikke. Det kom ikke til at ske," fortæller del Toro skuffet i interviewet.

Selvom del Toro har haft kommerciel og kritisk succes med Oscar-vindere som "Pans labyrint" og "The Shape of Water", har processen med "At the Mountains of Madness" været op ad en bjergside. Kravet om at fastholde den dystre tone og lade filmen være R-rated har mødt modstand hos en række studier.

"Prometheus" skulle dog være dét, der definitivt lagde projektet ned. "Alien"-universet er inspireret af Lovecraft, hvor narrativerne i "At the Mountains of Madness" og Ridley Scotts film har samme præmis, udtalte del Toro tilbage i 2012.

I mellemtiden er Guillermo del Toro i gang med filmatiseringen af en anden bog, William Lindsay Greshams "Nightmare Alley", hvor blandt andre Bradley Cooper, Cate Blanchett og Willem Dafoe er på rollelisten.  Optagelserne har været sat på hold grundet coronakrisen, men genoptages formentlig til efteråret.

Kommentarer

Guillermo del Toro håber stadig på "At the Mountains of Madness"-filmatisering

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen