Guillermo del Toro vil gerne lave "Frankenstein"-trilogi

Mary Shelleys legendariske roman er ikke den første klassiske gyserhistorie, som del Toro har udtrykt ønske om at filmatisere.

I umindelige tider har mexicanske Guillermo del Toro ("The Shape of Water") drømt om at filmatisere H.P. Lovecrafts korte roman "At the Mountains of Madness", og filmmageren krydser stadig fingre for, at han en skønne dag kan realisere sit store drømmeprojekt.

Men i et nyt video-interview med del Toro under dette års virtuelle Comic-Con afslørede instruktøren, at han har endnu et ambitiøst drømmeprojekt: en filmtrilogi baseret på Mary Shelleys "Frankenstein"-roman fra 1818:

"Jeg har altid forestillet mig, at den historie kunne fortælles i to-tre film. For hvis man skal fortælle hele bogen, så bliver man nødt til at skifte synsvinkel undervejs. Det er en kompliceret øvelse."

Læs også: "Bride of Frankenstein"-remake er vakt til live igen

Netop Shelleys bog skifter fortæller undervejs, og man ser begivenhedernes gang fra både opfinderen Victor Frankensteins synsvinkel og fra hans unavngivne monsters synsvinkel – et ikonisk filmmonster, som efterhånden er blevet synonymt med navnet Frankenstein.

Shelleys bog er blevet filmatiseret utallige gange og også opført på de skrå brædder, og manuskriptforfatteren David Koepp ("Jurassic Park", "Spider-Man") arbejder på et remake af James Whales "Bride of Frankenstein" fra 1935, hvori den legendariske Boris Karloff spillede Frankensteins monster.

Det er dog usandsynligt, at del Toro vil kunne finde tiden til at lave to-tre "Frankenstein"-film inden for nærmeste fremtid. Netop nu arbejder filmmageren på en ny "Pinocchio"-animationsfilm samt gyseren "Nightmare Alley", som skydes af den danske fotograf Dan Luastsen, som vi tidligere har interviewet her på Moovy:

Kommentarer

Guillermo del Toro vil gerne lave "Frankenstein"-trilogi

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen